Opretning/pudsning af indervæg

Vi har en rå gasbeton-væg der er skæv/skråner og som vi gerne vil rette op, samt pudse hele væggen med kalkmørtel. Der er en forskel på ca. 3 cm mellem top og bund.  Så der skal væsentlig mere puds på øverste del af væggen.  Hele muren er 2m høj x 3m bred. 

Hvad er den bedste fremgangsmåde?

  • Vi regner med pudslag på omkring  1 - 1.5 cm, så ialt kommer der jo 4,5 cm på i toppen. Kan det bære?
  • Skal man starte med at rette op og derefter lave pudslaget over hele væggen?
  • Skal der bruges armeringsnet af en slags?
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du behøver ikke armerings net. Men hvis væggen tidligere har været malet så skal der startes med noget der binder godt. Det kan være at smøre fliselim på væggen samme dag som man pudser det op. Inden du starter er det godt at forvande væggen en del.
Jeg ved ikke hvorfor du vil have 1,5 cm i bunden. Hvis du nøjes med 0,5 cm så sparer du jo noget på hele fladen.
Selve pudsningen startes med at du trækker 3 ledere, som er mørtel kastet på i en lodret stribe på 10-12 cm bredde ca. 20 cm fra hjørner / ender og midtpå. Altså 3 lodrette striber. Så tager du en 2 m lodstok ( eller lige bræt og an mindre lodstok ) og trækker øverste lag af din stribe medens du holder godt øje med libellen så striben bliver lodret, I første omgang viser der sig nogle steder som mangler noget mørtel og det kastes på, og der trækkes af efter din gamle overflade eller libelle i lodstok.
Når du kender lidt til skævheden så starter du med at kaste mørtel på øverst, i alle 3 striber, Så får 1. stribe lidt ventetid inden du kaster lidt mere på hele vejen ned. Når dine striber alle er i lod og på linje, så har du et godt udgangs punkt for at få væggen lige.
Nu kaster du mørtel på øverst i hele feltet imellem 2 ledere. Igen øverst i næste felt ( igen lidt hærdetid til det tykkeste lag )
Når 1. felt er fyldt så har du lodstok vandret og trækker den opad i zig zag bevægelser. Du trækker lige bestemt så dybt at dine ledere får lidt " ridser " Igen så fyldes huller efter og der trækkes igen, fyldes efter o.s.v. Der må gerne være små huller, ridser m.m. bare overfladen følger dine ledere. Så tager du en kop kaffe, eller lign. for at mørtel kan sætte sig. Måske prøver du lige med pudsebrættet på den nederste / tyndeste del inden så du mærker lidt om hvor lang tid det tager at tørre. Hele væggen køres over med pudsebræt i cirkel bevægelser, og du skal ikke tænkepå lodret eller andet da det allerede er ok. Mangler der noget i små huller fyldes de og der pudses igen.
I stedet for at kaste mørtelen på kan man trække det på med pudsebræt, men det vigtige er at det mases godt ind i ale porer i muren. Så må der hellere være noget mørtel der falder på gulvet og skovles / blandes op i murer balje for at bruges igen.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Hej Erik

Tak for super gode råd! 

Den eneste grund til at vi havde tænkt der skulle 15 mm på, skyldes denne produktguide til NHL 3.5. Under grovpuds skriver de 10-15 mm. Men det ville da være rart hvis vi kan nøjes med 5 mm :)
https://nordisknhl.dk/wp-content/uploads/2013/11/nhl_prodark_nhl35.pdf

Som sagt er vi lidt bekymret over at pudslaget nogle steder bliver over 3 cm tykt. Men det lader ikke til at du mener det kan blive et problem?

Gasbetonvæggen står helt rå uden puds, så formoder at vi kan undvære fliselim.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også