Input til frostfri vandinstallation

Hej

Vi er ved at skifte køkkengulv i vores sommerhus og kigger i den forbindelse på at gøre vandinstallationen frostsikker. Kunne godt bruge input til den rigtige løsning.

I dag (se tegning) går vandrøret til køkken (koldt) fra et T-kryds (der kommer fra målerbrønden) i 110 cm dybde. Efter T-kryds stiger det i løbet af ca. 3 meter under jorden til ca. 45 cm dybde, hvorefter det stiger til ca. 15 cm dybde og løber under sokkelsten ind i huset. Det sidste stykke fra 45 cm dybde og ind i huset er nemt gravet fri. Men fra vinklen i 45 cm dybde og ned til T-krydset i 110 cm dybde går røret under terrasse, varmepumpe og støbt fundament, så det er ikke lige sådan at grave fri. Den anden del af T-krydset løber under støbt terrændæk ind til badeværelse og kommer altså ikke op i frostudsat højde uden for huset. Den frostudsatte del er altså fra et sted efter T-krydset og frem til vandrøret kommer ind i huset.

Den nemme løsning vil være et trække et nyt koldtvandsrør fra badeværelset og ud i køkkenet indendørs (i dag løber der allerede varmt vand indendørs) og så lukke den eksisterende koldtvandsinstallation af. Men så får jeg vel bare det problem at hvis jeg lukker den eksisterende tilførsel af i 45 cm dybde, så er den stadig i risiko for frostsprængning?

Findes der en måde at lukke et rør af dybere inde i røret end man kan grave fri?

Er der nogen vej uden om at grave sig helt ned til T-Krydset? Eller uden om grave en helt ny tilførsel fra målerbrønden og op under bygningen i frostfri dybde? (og derefter ny tilførsel fra køkken og ud til badeværelse.

Der skal selvfølge en VVSer på selve arbejdet, men vil gerne lige være sikker på hvad jeg beder om.

Bh
Mikkel
1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Når du alligevel har dit køkkengulv oppe, kunne du grave et hul på 1,2 m og samtidig grave ned til dit udvendige t-stykke som ligger i ca, 1,1 m dybde. (Krav til frostfri dybde er 1,2 m). Så kunne du få en entreprenør til at "skyde" et hul med en "jordraket", og så trække nyt rør.
Det må være den rigtige måde hvis du ikke vil lukke helt af for vinteren.
Ellers kan du montere en pumpenippel i målerbrønden, så du kan tømme dine rør ved at blæse luft ind i niplen.

Søren O
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis