Strømmen er væk

Hej LDS.

Jeg er ikke elektriker, og jeg sku sikkert ikke ha rodet med ledningerne i mit hus, men skaden er sket og jeg håber i kan hjælpe mig.

Da jeg skal male, har jeg pillet alle samle muffer af loftslamper og stikdåserne ud af væggen (større renovering)

Jeg har samlet ledningerne i hver sin farve med malertape. Efter at have taget de sidste muffer ud, er strømmen nu gået i de fleste af kontakterne i huset.

Hvad har jeg gjort galt? Kan jeg have kortsluttet det hele ifm at samle ledningerne eller hvad?

Elektrikeren kommer i morgen men det nager mig selvfølgelig helt vildt, så håber i kan hjælpe med et svar.

På forhånd tak.

Martin
10 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
karl smart
karl smart
1489 2600/2700
Du må lægge billeder op ...................ellers ville det være ren gætteri............

Elektriker gennem 45 år .
calle captiosus
 Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside, thoroughly used up, totally worn out, and proclaiming...."WOW What a Ride!!"  -Mark Frost
MartinN86
MartinN86 Trådstarter
5
Det er sådan det er lavet. Jeg er yderst lydhør og er bare glad for. Hjælp. Tak! 😁
Steensen
Steensen
1807 8700
Første ting først: Du må aldrig efterlade dine ledninger hængende frit med malertape som "beskyttelse". Det er ikke elektrisk isolerende, hvorfor du kan worst case risikerer at starte en brand!

  1. Sluk sikringerne først, for at gøre systemet spændings løst.
  2. Du skal have sat samle muffer på igen, så dine ledere er samlet efter farve i samme samle-muffe, så du f.eks. har 4 blå i samme muffe, 4 sorte i samme, 4 røde i samme etc.
  3. Når du har fået alle dine lednings ender "sikret" i samlemuffer, så kan du tænde sikringerne igen, og herefter skulle du kunne få liv i dine stikkontakter igen, da disse ofte forsynes fra samme sikringsgruppe som din belysning, så ledningen kommer f.eks. fra sikring-->stikkontakt 1-->loft udtag A, forgrenet til stikkontakt 2 + 3 og videre til lampeudtag B osv. osv.


 

Annonce
MartinN86
MartinN86 Trådstarter
5
Det er disse vi har pillet af og taget ledningerne ud af. Så du mener at vi samler alle ledninger af samme farve i hver sin ind/udgang og så tænder for sikringerne?

Tusind tak for svar! 
MartinN86
MartinN86 Trådstarter
5
Er det korrekt forstået at hver farve skal i hver sin gruppe samlet? Har slået alt strøm og hfi relæ fra selvfølgelig hehe. 
S. Fabrin
S. Fabrin
11134 4400
Ja, det er korrekt forstået med den lille krølle på, at de hvide skal i klemmen mærket L, nullen i N eller 0 og tændledningen i M. På dit billede er tændledningen rød.

fase
Annonce
Steensen
Steensen
1807 8700
Både og.
En samlemuffe er en skrue samling til kabel ender, hvor den du har sat ledningerne sammen i, er dit lampe udtag. Her er et par eksempler på samle muffer:
Dobbelt samlemuffe: https://www.harald-nyborg.dk/p10949/samlemuffe-dobbel-2-5mm2-10stk 
Enkelt samlemuffe: https://www.harald-nyborg.dk/p1458/samlemuffe-2-5mm-klar-100-stk

Edit: Vær OBS på at de dobbelte er forbundne i begge huller, så du må ikke sætte forskellige farver i dem, men gerne fordele f.eks. 4stk af samme farve i 2x2 stk i en dobbelt, frem for at "over fylde" en enkelt samlemuffe.

Ved at bruge samlemuffer, har du ikke loft-udtaget hængende i vejen under malings projektet, og når du har færdiggjort dit male projekt, kan du afmontere dine samle muffer, installere nye eller gamle lampe udtag, og hvis du ikke ønsker at gemme dem, eller de er meget fedtet ind i maling, kan du smide de brugte samlemuffer ud.

 

S. Fabrin
S. Fabrin
11134 4400
Selvfølgelig kan man male et loft uden at  løsne eller demontere loftudtaget. Det eneste, der kan være nødvendigt, hvis man ikke vil male udtaget over, er at forsyne det med noget afmaskningstape/malertape. Så det med at finde det nødvendigt at demontere udtaget er ikke rigtigt.

fase
karl smart
karl smart
1489 2600/2700
Og normalt bliver loftudtaget skjult af en baldakin .......

Elektriker gennem 45 år .
calle captiosus
 Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside, thoroughly used up, totally worn out, and proclaiming...."WOW What a Ride!!"  -Mark Frost
MartinN86
MartinN86 Trådstarter
5
Tusind tak for alle jeres svar! De var virkelig brugbare da jeg pludselig stod i en lettere kritisk situation og det hele bare var "stået af". Det lykkedes mig at reetablere 90% af stikkontakterne med jeres hjælp, men der var lige enkelt sikring der knaldede da jeg satte den sidste kontakt til, så den har jeg slukket for.

Både baldakin og lampeudtag er oldgamle (hus fra 60'erne) så derfor ville jeg skifte til nyt og moderne, ligeledes skulle vi ha fuldspartlet vægge, lufter mm, hvorfor det gav mening at starte forfra med stikkontakter og udtag også.

Tusind tak igen, vil benytte dette forum fremover hvis jeg har håbløse spørgmål, hehe.

God Aften.
Martin
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
x

Sponsor på LDS

Malgodt

Malgodt er en af de mest populære maling-butikker på nettet med fysiske butikker i Aarhus og Rødovre/Glostrup. Har været sponsor på Lav-det-selv.dk igennem flere år og bidrager med artikler og ekspertviden.

Se mere

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis

Se også