Strøm til styringsenhed af gulvvarme

Hej LDS.
VVS’eren har monteret en trådløs styreenhed til gulvvarmen og den skal jo have noget strøm. Lidt a la den her:
Den sidder inde i en skjult kasse med en inspektionslem og jeg synes det bliver grimt at trække en forlængerledning ind gennem inspektionslemmen for at give den strøm. Men hvis elektrikeren skal trække et installationskabel hen og sætte en dåse i nærheden og så samle det hvide kabel og installationskablet så bliver det jo en fast installation med almindeligt lampekabel som skjult installation. Og det må man jo heller ikke.
Så hvordan får man strøm ned i sådan en skjult kasse uden det bliver ulovligt? Det skal siges at der er en stikkontakt i nærheden og væggen er endnu ikke færdig samlet så der er stadig lidt forskellige muligheder. 
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Der er ingen steder hvor der står at stikkontakt ikke må være skjulte. Men de skal være tilgængelige og det er noget helt andet.
Der må være stikkontakt bag køleskab, inde i vaskeskab til opvasker m.m. Så der må placeres en stikkontakt inde i kassen når der er inspektionslem.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Elektrikeren kan lave en stikkontakt, hvor du kan stikke hånden ind og sætte stikket fra styreenheden i og tage det ud, når det er nødvendigt. Når væggen ikke er færdig, kunne du også lave inspektionslemmen noget større, så der var muligt at komme til tingen. Det skal være sådan, at du kan komme til tilslutningsstedet uanset om, det er en dåse eller en stikkontakt

fase

Tak for svar. Her ses væggen med hul til inspektionslem nederst.
Så måske kan han trække strøm fra stikkontakten ovenover og så etablere en stikkontakt nede i kassen som man kan tilgå via lemmen. 
Det skulle ikke være umuligt.

fase
Det kan elektriker finde ud af med begge hænder på ryggen.   ( lidt overdrevet )

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis