Kold ydervæg - kondens på vinduer

Hej, vi har et gammelt gasbeton hus fra 1950erne som er blevet isoleret, men soveværelse mangler.
Det gør at hvis døren ikke er åben om natten bliver luftfugtigheden især om vinteren meget høj og vinduerne under varmeapperatet er fyldt med kondens

Vi har lige haft sorte pletter på væggen hvor sengen stod op af,nu har vi selvfølgelig flyttet den, men er der nogle tips til hvordan man kan delvist afhjælpe problemet? - ved godt at ydre isolering ville være optimalt.
Vi lufter selvølgelig ud, men ellers nogle forslag?

Mange hilsener Daniel
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Kraftig udluftning HVER dag.

 

Super, tak, hvad med varme på radioatorer, gør den det værre eller bedre?
varme er kun godt, mere af det.
Pas på med at have feks en kommode stående tæt op ad ydervæggen. Udåndingsluften bliver hængende der.

 

Var me på radiator er en stakket frist. Den virker kun i samarbejde med udskiftning af luften.
Luft kan kun bære en hvis mængde fugt, og hvis du når op over dug punktet på luften, ved den temperatur der er på væggene og vinduerne, så vil fugten kondenseres herpå, næsten underordnet hvor meget du varmer op.

Det bedste du kan gøre er:
1) etablere bedre isolering (som du selv nævner)
2) etablere mekanisk og konstant ventilation (det aktuelt meget populære emne der hedder "ventilation med varme genvindings anlæg"
3) frem til du får pkt. 2 etableret, så skal du Udlufte hele huset (ikke kun soveværelset) 2-3 gange dagligt med kraftig gennemtræk 5-10 minutter ad gangen (kraftig gennemtræk=alle døre og vinduer åbnet mindst 50%, så der bliver kraftig træk i hele hytten). Du kan slukke dine radiatorer imens du udlufter, men det er minimalt med energi besparelse der er i den indsats, til gengæld giver det "daglig motion" af dine radiatorers termostat ventil stift, der giver bedre drift vilkår for dine termostatventiler, og dermed bedre drift økonomi.
Er der ingen vind, kan du med fordel stille en stor gulv-ventilator eller 2 til at blæse luften ud af en dør i den ene ende af huset, f.eks. bryggers døren, så skal den nok suge frisk luft ind igennem alle de åbne vinduer.
4) Som med pkt. 3, frem til 1 og/eller 2 er lavet, så lad være med at sove for lukket dør, og begræns hvad du har stående af møbler op ad væggene i dit soveværelse, da der vil samle sig fugt, og dermed skimmelsvamp på væggen/bagsiden af møblerne.

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis