El motor kører af sig selv

Min ældre autolift virker fint når jeg trykker på kontaktorens knapper, men når jeg trykker på betjenings knapperne bliver liften ved mad at køre op i 2-4 sekunder selvom jeg har sluppet trykknappen, hvorefter den stopper af sig selv. Det er ca. hver anden gang det sker. Når den kører ned er problemet der ikke. Den kan også finde på at tage sikringen, når jeg bruger betjenings knapperne. Jeg har gennemgået alle ledninger uden at finde noget unormalt. Ledningen til betjenings knapperne er ca. 3 meter lang, og tænker at nogen tidligere har lavet den længere end den var fra start af, men hvad kan det være?

7 svar
 Følg tråden
Enten er det din kontaktor (relæ) eller betjeningsknappen der hænger, så den ikke reagere med det sammen, tror mest på det er en ny kontaktor der skal til.

Hellere eje, end at leje.
Annonce
Annonce
Wqø
Wqø Trådstarter
5
Jeg har skiftet betjenings knapperne ud med nye, og målt om de virker, så tror det er kontaktoren så. Hvilken ny vil i anbefale?
S. Fabrin
S. Fabrin
7953 4400
Du kan bare købe magen til den du har, men inden du skifter kontaktor skal du lige se om kontaktoren kobler ud, når du trykker på stopknappen. Kontaktoren ligner for øvrigt en dobbelt kontaktor med gensidig spærring.

fase
Wqø
Wqø Trådstarter
5
Mener det er en Danfoss C6, det er en ældre sag, kan ikke lige finde sådan en på nettet. Prøver stopknappen i morgen, om den virker.
Annonce
ev elmand
ev elmand
13779 7480
Dine iagttagelser tyder på at der er 2 eller 3 kontakt punkter i dit relæ der svejser sammen. Eller der er skidt på magnetfladen i relæet.
Du bør skifte relæet ( kontaktor)
Tegning viser 2 enkelt relæer og med de lednings forbindelser ser det ud som om det er 2 x Danfoss C6
Alle kontaktorer kan bruges blot de har rette spolespænding. Og ifølge diagram er det 400 volt men det kan du aflæse på spolen når du har det skilt ad.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Wqø
Wqø Trådstarter
5
Fik det skilt ad, og ser at kontaktorerne faktisk er C10, spolespændengen er 220V. Er der nogen der har Danfoss C10 kontaktorer 220V liggende som jeg må købe?
ev elmand
ev elmand
13779 7480
Som jeg skrev kan du bruge hvilken som helst kontaktorer til formålet. Men nogen af dem er lidt højere så der kan måske blive problem med låget.
Jeg vil anbefale at du udskifter dem med nye Danfoss CI9 kontaktor, og som tilbehør en mekanisk gensidig spærring. Denne monteres imellem relæer og hindrer at du kan komme til at trykke ind på relæer samtidig med at knappen er trykket ind.
For at det hele passer perfekt sammen bør du også skifte termodelen med en ny. Du kan på siden af den gamle se hvilken strøm område du skal vælge, og hvad den skal indstilles på.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Lignende indlæg

 1. E1 alarm kølefryseskab
  Hårde hvidevarer (2 svar)
 2. Gulvvarme fejl indstilling
  Fyr og opvarmning (2 svar)
 3. stikkontakter
  Lav-Hus (5 svar)
 4. Montering af ledninger på motorværn danfoss ct10-b
  Værktøj og maskiner (20 svar)
 5. Hvor køber jeg denne dørgrebspind?
  Lav-Hus (1 svar)
 6. Våde spær - Skal jeg være nervøs?
  Lav-Hus (12 svar)
 7. Konstruktion eksisterende beton terasse
  Lav-Hus (6 svar)
 8. Kan renovation betale sig?
  Lav-Hus (11 svar)
 9. Rør i køkkenet
  Lav-Hus (5 svar)
 10. Nogle der ved, hvor jeg kan købe den her afløbsriste?
  Lav-Hus (3 svar)

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her