Belægning til stejl indkørsel

Vores nybyggede hus står færdigt i starten af 2020, og vi er derfor nu ved at gøre os seriøse overvejelser omkring belægningen omkring huset. Der hvor vi har den største udfordring er nedkørslen til vores carport, som er ret stejl. 30% på sit værste, gående mod 10% hvor det er mindst stejlt. En skitse og rendering af indkørslen er vedhæftet. Indkørsel er relativt bred, og der er god mulighed for at bakke ind, så man ikke umiddelbart udsættes for en hældning på mere end 20-25%.

Hvilken belægning vil egne sig bedst til så stejl en indkørsel, og hvilket læggemønster?

Tak for jeres input.
9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Er det ikke muligt at få samme hældning på hele indkørslen ?

Men skal belægningen "vride sig" som på dit sidste billede, vil Coloc sten være et bud, de følger terrænet fint og låser sig sammen, men andre små fliser som herregårdssten ville jo også være anvendelige.

Vi prøver igen, i morgen --
Tak for jeres input.

Det er desværre ikke muligt at få samme hældning, nej. Eller jo, vi kunne tilpasse så den har 30% over hele bredden, men det vil formentlig skabe mere tvivl end gavn :)

Herregårdssten eller chaussesten er bestemt interessante - især sidstnævnte grundet deres skridsikkerhed.

Fordelen ved chaussten (foruden skridsikerheden) er den smidighed belægningen kan tilpasses arealet.

Andre belægninger kræver som regel et plant undelag hvor stenene lægges. Det er som nævnt ikke nødvendigt med chaussten, med det kan kraftigt anbefales at anskaffe en robust brolæggerhammer og et godt siddeunderlag.
 
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Alle typer belægning som f.eks. herregårdsten med mindre fliser kan tilpasse sig til den hældning. Det er bare et spørgsmål om at rette sandet af så det passer, og her vil et vaterpas naturligvis ikke kunne bruges. Men snore og eventuelt vandrør til at rette af på.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Annonce
Det er ikke et spørgsmål om "bare lige" at rette undelaget til eksempelvis herregårdssten og lignende materialer der kræver et plant underlag.

Udfordringen består i at den viste indkørsel ikke alene hælder,men også vrider sig. Det kræver en nøjagtig afretning som igen kræver en nøjagtig komprimering at underlaget for at undgå lunker over tid fra køretøjer.

Tilbage står chaussten som er skabt til forholdene. Det vil også være brolæggerens første valg.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Tak for tippet. Jo mere jeg ser på det, jo mere interessant virker det også. Vil man med fordel kunne bruge fast fuge til vores situation? Eller vil grus være ligeså godt? 
Det er altid en fordel at vandet kan sive ned i fugerne, men det er ikke altid en mulighed ved kraftig regn når indkørslen er så stejl (risiko for vandrender hvor fugesandet vaskes bort).

Engelsk brolægning (sand iblandet cemet) er meget holdbart og modstandsdygtig mod vandrender, men spørg en brolægger hvad der er optimalt i dit tilfælde, da mængden af afvanding fra vejen også skal medtages.  
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Er chaussten ikke temmelig glatte og træls at rydde sne på? Kunne asfalt være et alternativ.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis