Nogen der kender lidt til Schuko standard ?

Hej der.

Jeg skal have en lampe + sensor sat op i mit indgangsparti (indendørs). Jeg skal IKKE selv rode med el, så jeg tænkte at købe denne sensor til stikkontakten, og så sætte en lampe til med almindeligt hanstik:

https://www.conradelektronik.dk/p/logilink-pa0153-mellemstik-bevgelsessensor-120-hvid-ip20-1611603?gclid=Cj0KCQiA-4nuBRCnARIsAHwyuPo7jqQ4jgbHpb6Hs7xS34FnTNeVaMmDFYoVuZ703_6ZT5drpptsCaMaAkE0EALw_wcB&gclsrc=aw.ds&vat=true

MEN der står:
"Bemærk venligst, at stikket er Schuko standard (Tyskland, Sverige m.fl.) og mangler jordstik og følger ej standarden 107-2-D1"

Hvad betyder det på dansk? Er den farlig eller ulovlig - for så skal jeg ikke have den....
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvis den skal bruges indendørs (som den kun er godkendt til), og ikke i køkken el. vådrum, kan du sagtens bruge den.

Hilsen Jens J.

"Køb billigt og græd mange gange, eller køb kvalitet og græd én gang"
Schukostikket er lovligt i Danmark, men følger ikke den danske stikkontaktnorm, som ikke har schukostikkets sidejord, men er med tre ben i stikket.
En anden ting er, om din lampe kræver jord, og er den stikkontakt, du vil slutte det hele til, også med jord? Hvis din stikkontakt ikke er med jord, er det ligegyldigt, hvad du sætter til, for så har du ingen jordforbindelse. Så konklusionen er at din sensor med schukostik ikke er hverken ulovlig eller farlig.

fase
Super. Takker mange gange for hjælpen - så kan jeg trygt bestille den.
Det betyder bare at du kun får jord gennem stikkontakten hvis du har schuko stikkontakter. Som er lovlige. Og diverse køkkenapparater osv. kommer også som standard med Schuko stik.

Du kunne eventuelt overveje at købe noget Philips Hue og sætte op, og kombinere med en sensor. Ulempen er at pæren altid skal have strøm for at virke. 
Hvis du allerede har en afbryder til at tænde en eksisterende lampe, kan du lovligt udskifte den eksisterende afbryder med en nøgleafbryder:
https://www.avxperten.dk/fuga-afbrydere/fuga-noegleafbryder-hvid.asp?gclid=Cj0KCQiA-

Det er muligvis en lidt dyrere løsning, men det kan laves pænt, og du kan placere sensoren hvor du vil. Du kan styre det hele via telefonen, du kan opsætte automatiske rutiner for hvornår lyset skal tænde og slukke, osv. Osv.
Skal det være helt gøgl kan du sætte en multifarvet pære i lampen.

https://www.proshop.dk/Smart-Home/Philips-Hue-Outdoor-Motion-Sensor/2695158?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=searchengine&gclid=Cj0KCQiA-4nuBRCnARIsAHwyuPpBU6fOU5s0S5aHqDi29wptmpXOZnCVGZGXei1YEXjCw_MvWQyun5YaAs7pEALw_wcB

https://www.proshop.dk/Smart-Home/Philips-Hue-Color-2xE27-Paerer-Starter-Kit-Richer-Colors/2655267

4nuBRCnARIsAHwyuPqszYCKHJR4Zb8a7C2wxyB1AbZsQVNpYf5LwE91Jp792VRMvm-8XhwaAqYUEALw_wcB
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis