Hvad sker hvis retning ændres på et strenget radiatoranlæg med termostater

Jeg har skiftet til en luft-vand varmepumpe. selvom radiatortermostat står på fuldt drøn, kniber det med radiatorerne at blive rigtigt varme. SElvom anlægstemperaturen står på 45 er radiatorerne ikke ret varme (under 25). Har en mistanke om, at ved monteringen er der ombytte på tilgangs- og afgangsledning. ?

bo
9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Er dine termostater beregnet til enstrengs system ? 


Vi prøver igen, i morgen --
det går jeg da ud fra, instaleret for 20 år siden af en maskinmester, og de fungerede tilsyneladende udmærket med et oliefyr med 60P vand og en A1 cirkulationspumpe.
Hvad er iøvrigt forskellen mellem termostater til et strenget og to- strenget anlæg ?

bo
Der er større gennemstrømning i en termostat til enstrengs anlæg, da vandet jo selv cirkulere, også derfor det fungere bedre ved højere fremløbstemperatur. Ofte er der brugt strøm TEE, for at lede vandet  rundt, og til tider med en mindre rør diameter mellem til og afgang på radiator, for at øge effektiviteten yderligere, samt radiatorerne er er større end i et 2 strengs anlæg, da det oftes kun er den øverste del af radiatoren der bliver varm.

Installeret af en maskinmester, så er det nok en meget kompliceret konstruktion, der fungere dårligt.  

Vi prøver igen, i morgen --
Er det varmepumpen der ikke kan følge med, eller er det cirkulationen der er galt med?
Hvis afgangsrøret fra varmepumpen ikke er varm, er det varmepumpen der ikke leverer. Er afgangsrøret varm, er det cirkulationen det er galt med.

Søren O
Kører returen i gulvvarme ude på dit badeværelse? Du må igang med at mærke på rørene for at finde ud af hvor varmen bliver af. Ligger der nogle fejl i varmepumpens fejllog? Hvis du lige har fået den installeret må installatøren hjælpe dig......!!

Gaffatape, WD40 og en stor hammer!

Annonce
Som du selv oplever kommer der aldrig ordentlig varme på radiatorene hvis frem og retur er byttet om. Har en bekendt der havde præcis det samme problem, "installatøren" havde monteret varmerørene forkert dog på et pillefyr som endda sagtens lev. en kedeltemperatur på 70-80 gr.

Ps. Luft-vand varmepumpe og radiatorer, er det en god kombination?
Frank Chr. spørger: Ps. Luft-vand varmepumpe og radiatorer, er det en god kombination?

Det afhænger helt af radiatorernes størrelse, i forhold til varmetabet i husets klimaskærmen.

Har selv vand-vand varmepumpe, med kun radiatorer, her ligger fremløbstemperaturen, i disse dage/uger, med en temperatur på ca 32 grader, for at holde en gennemsnitstemperatur, i huset, på 22 grader.

Sidste eller forrige år kunne man se i TV, DR1-Hammerslag, at man i et nybyggeri havde valgt radiatorer frem for tung gulvvarme, pga. bedre og hurtigere regulering af husets temperatur med radiatorer.
Tak for svar GSH   nyt spørgsmål: Hvad med varmt brugsvand bliver det tilstrækkelig varmt med varmepumpe?

Ps.Mht. termostater så er der i princippet ingen forskel på disse, det er radiatorventiler der er forskel på 2-streng vs. 1-streng anlæg.   
Frank Chr. spørger: Hvad med varmt brugsvand bliver det tilstrækkelig varmt med varmepumpe?

Ja de fleste varmepumper kan styrer 2 temperatur niveau, f.eks. et til varmtvandsproduktion og et til rumopvarmning.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis