Opdatering af gulvvarme fra 89

Vi har købt et hus fra 1989, hvor der bl.a. i køkken og bryggers er klinker med gulvvarme.
Køkkenet har også en enkelt radiator, som vi nu ønsker at fjerne i forbindelse med opsætning af nyt køkken-inventar, da vi ønsker en halv-ø ud foran vinduet, hvor radiatoren i dag er placeret.
Nuværende:

Ønsket layout, med mere arbejdsplads og halvø, uden radiator:
Der er ikke pexrør i gulvet, og har fået et enkelt tilbud på at etablere helt nye gulve med nye rør og nyt gulvvarmesystem, men synes det er alt for dyrt.

I stedet ønsker at vi at genbruge de eksisterende rør, ikke opbryde gulvet, evt. fjerne klinkerne og i stedet lægge vinyl i køkkenet.
Spørgsmålet er så: Kan vi få skiftet alt gulvvarme-udstyret over gulvet, fjerne radiatoren, og så forvente at kunne opvarme rummet kun via gulvvarmen?
Der er egen termostat til styring af gulvvarmen i bryggers, og to termostater i køkkenet - en på radiatoren, og en nederst ved radiatoren, til gulvet i køkkenet.
9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Er også i tvivl om hvorvidt der er varme under den nuværende halvmur, var det normalt at lægge under hele gulvet i 89? Hvis ikke, om det så vil kunne mærkes?
Det er ikke gulvvarme i har , men varme i gulvet , som bare skal gøre gulvet lunt og behagelig at færdes på blev mest brugt førhen på på badeværelser , selve rumopvarmningen kom fra radiatorer .
Det ville bliver en meget dyr opvarmning hvis varmen i gulvet skulle erstatte radiatoren , og jeg tror ikke at der er nok varmeeffekt til at det kunne lade sig gøre , 

Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............
Det kan i umiddelbart ikke gøre for der er højst sandsynligt ikke rør i gulvet i jeres alrum. Så i skal nok til lommen for at bliver glade for det. Eventuelt kunne man installere en større radiator på modstående væg

Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

Tak for svarene, selvom det desværre ikke var hvad vi regnede med.
Karl smart - Kan du beskrive hvori forskellen ligger? Er det rørernes placering og manglende isolering?

Fiahgt - hvor tror du så rørerne går henne? Altså hvis ikke I gulvet ved radiatoren. Lagde man normalt slet ikke i hele gulvet?
1. Gulvvarme (varme i gulv) er dyrere at drive end radiatorvarme. Især ældre ejendomme med mindre god gulvisolering. De ca 20 kvm I har, kræver at der bliver skruet op for varmen, og I vil føle det ubehageligt i fødderne.
2. En helt anden ting er, at den planede placering af komfur, finder jeg lidt uheldig. At arbejde ind i et hjørne er besværligt og dels vil en evt emhætte tage lys og udsigt fra vinduet.

 

Annonce
Varme i gulvet er noget man lavede i toilet/ badeværelse flisegulve og også i andre flisebelagte gulve , det var så gulvet var behageligt at gå på især med bare fødder , selve rumopvarmningen kom fra radiatorer,
Gulvvarme er hvor rumvarmen kommer fra "varmelegemer"  nedstøbt i gulvet , det kræver et specielt godt isoleret gulv hvis der skal være økonomi i det , det er blevet den helt store dille alle skal være med på vognen , selvom det er ulogisk at anbringe varme afgivendelegemer i en yderdel af et hus.

Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............
Umiddelbart vil jeg da tro der ikke er gulvvarme i alrummet på jeres tegning da der også er placeret en radiator under vinduet,det er kun gætterier. Dengang lavede man rør med gevind samlinger under gulvet. Det kan nu godt lade sig gøre og lave det til en rimelig pris det er primært hårdt arbejde det kræver.

Har hjulpet en med noget i samme størrelse og der brugte jeg cirka 100timer incl klinker og nedbrydning af hele rummet. Så tænker da man kommer et stykke for 70 tusinde hos en muremester du skal jo sikkert have klinkerne skiftet alligevel

Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

Tænker du 70k for at han også fjerner det gamle gulv? 
Vi har fået tilbud på 144k for murer og vvs for at fjerne og etablere nyt, inkl 250kr pr m2 til indkøb af nye klinker (så ca 7,5k deraf)
Det er nemlig langt over forventet.

Vi overvejer egentlig vinyl i stedet for nye klinker, så gulvet bliver mere blødt at gå på. Tænker at det så måske kan lægges selv. Læste dog et sted at nyt beton skal tørre flere måneder inden man lægger vinyl på?
Nej så skal du selv ligge en god mængde tid. Der er primært timer der går til det der projekt.
Hvis du lejer en god opbrydnings hammer kan du fjerne alt gulvet på en weekend, aså skal der ligges flamingo og slanger og beton på igen. Vi lavede det på 3 uger ved siden af arbejde på fuld tid det køkken jeg lavede. Men det er hårdt arbejde det hele.
Det er bare svært og finde nogle der har tid til at komme og lave noget i tiden

Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis