Kroneafbryder

Hej
Er dette et kroneafbryder, jeg har aldrig arbejdet med disse gamle installationer.
15 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Ja det er det.
Det er da ikke spor mærkeligt. Der går to tændledninger til lampestedet. Det var meget anvendt for mange år siden da der kun var en lampe år rum. Lysekronen kunne så være de der med fem arme og måske en stor i midten. Så kunne man med de to kontakter tænde hver sin del af lysekronen. Deraf også navnet kroneafbryder.

 Topmålet af dovenskab er at gøre det rigtigt første gang

Det er da ikke så mærkeligt, da det jo er en kroneafbryder.
Som navnet siger blev den brugt til lysekroner med mange arme (lyskilder). og disse kunne så tændes i to omgange. Først trykke på den ene knap, der så feks tændte 3 af armene (til hverdag), og skulle man have fine gæster ja så trykkede man på den næste knap og tændte resten af armene på lysekronen.
Så i dit lampeudtag vil der være 2 tændledninger og en nul  

Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Billedet viser en gammel NES kroneafbryder. Selvom der kun er et lampested, kunne det være indrettet til en lysekrone med tre (eller flere) opad rettede lys og f.eks. et nedad rettet lys, Så kunne man tænde for den nedad rettede, de opad rettede eller alle lys. Så der er intet mærkeligt i det.

fase
Annonce
Vedhæftede filer:

 Topmålet af dovenskab er at gøre det rigtigt første gang

Den får jeg fast fase, ville det så hver muligt at lave en stikkontakt lige ned under 
Den faste fase er der ingen tvivl om, men for at lave en stikkontakt kræves der også en nulleder. Om du har mulighed for at trække en ledning i, kan jeg ikke garantere for. Er der vulkaniserede (stof ledninger)  eller plastikisolerede ledninger i rørene? Hvilke farver har ledningerne i afbryderen? Billede af afbryderens bagside ville være godt.

fase

Rød, gul og hvid
Det ser ud til at installationen er blevet ændret med nye ledninger siden afbryderen blev sat op første gang. Så der skulle være en god change for at trække endnu en i røret fra lampestedet. Det gøres ved at binde f.eks. en lyseblå og en rød til den røde og bruge den røde til at trække de to nye ledninger i med. Hvis du vil fremtidssikre dig lidt trækker du også en gulgrøn med. Den afslutter du med en muffe i begge ender.

fase
Der er yderligere 5 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis