Lave gammel kartoffelkælder om til vinkælder.

hopsa
hopsa
9 4070
Hej LDS'er.

Jeg har i vores nyindkøbte hus (små 200 år gammelt) fundet en gammel kælder under det ene værelse, Den er ca. 14 kvm. og der er ca. 1,5 meter til bunden af loftbjælkerne.

Jeg har til hensigt at få gravet lidt ud i højden så jeg kan få lidt mere højde på kælderen som lige nu består af teglsten lagt i jord.
hvad skal jeg stoppe i jorden for at få bare lidt isolering på?

jeg vil sætte en el-radiator op dernede til at holde temperaturen på 14 grader.

Derudover vil jeg isolere gavlvæggen og her tænker jeg Multipor, er det helt skævt?

De 2 små vinduer der er i rummet 50x40cm vil jeg hive ud og montere nogle Thermovinduer i.

det skulle så betyde at jeg ikke behøver så kraftig isolering under gulvet på værelset oven over, dvs, jeg tænker små 200 mm isolering men uden dampspærre og måske nogle gipsplader under eller hvad skal jeg bruge her?
Hej LDS'er. Jeg har i vores nyindkøbte hus (små... Vis hele indlægget
11 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
AJohansen
AJohansen
384 8220

Sig mig er du/Hopsa ikke så langt ned, at jordens egen varme har en betydning, så hvorfor afisolerer dig fra den ved at lægge meget gulvisolering i rummet, når varmen, så vidt jeg har lært stiger op ad, og hvad med grundvandet eller anden vandindtrængning i den våde periode af året?

Og nu kender jeg ikke Larsen66, og kan ikke vurderer om hans indlæg er skrevet for at skabe dårlig stemning, mit indlæg er ikke 😉. Men jeg kan bare oplyse ChristianNielsen om at vin"skabe" / vinkælder kommer i mange afskygninger 🤔😉.

Hopsa, har du læst mange af de gode artikler, som f.eks. denne her, om emnet: At etablere den gode eller perfekte vinkælder?
Hvis jeg var dig, vil jeg gøre det. Spørg vinbonden, vinkendere eller anden specialist på området, hvordan han/de opbevarer vin i kort og længere tid. Så er jeg sikker på, at du finder ud af, hvordan din vinkælder skal se ud, og bygges samt hvor mange penge du vil kaste i den kælder, hvis den i det hele taget er egnet til vinopbevaring?

Og når du har fundet ud af det, så tror jeg at du rammer denne gruppes fuld potentiale, nemlig hvad der byggemæssigt kan lade sig gøre, hvilken faldgruber der er ved at gøre det og sidst om ikke mindst, hvad skal du regne med at det vil koste.

Folk herinde er pisse dygtige på hver deres felt, men jo mere og bedre information du kan give gruppen om dit projekt, jo bedre og mere præcis hjælp kan vi give dig.

Jeg, som eksempel, har intet viden om vin, men jeg vil helt klart kunne bidrage, når du specifikt ved, hvad du gerne vil bygge og hvordan du bedst griber det an.

Et godt råd, prøv at smid et par billeder af dit nuværende vinkælder rum, for et billede siger mere end 1000 ord.

Jeg håber, at du finder mit indlæg nyttigt, det er i hvert fald, som så mange andre indlæg kun skrevet for at hjælpe dig.

Med venlig hilsen

Allan Johansen
-------------------------------------
Sådan kan det gå: http://www.youtube.com/watch?v=KaHm1ecBCgw 
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.