Hvor højt må et skur bygges når det ikke er inden for de 2.5mtr fra skel?

 Følg tråden
Always
Always
Indlæg: 355
Postnr: 8700
Always Always
Hvor højt et skur må man bygge når det står 2,5mtr fra skel kan forstå hvis det er står inden for de 2.5mtr så skal den del der under være under 2.5 men resten kan godt være over man hvis man så rykker skuret 2.5mtr fra begge skel sider hvor højt må man så bygge?

https://www.bolius.dk/love-og-regler-for-udhuse-og-skure-17566

Hvis man nu bygger i skel ens terræn er højere end nabo grundens hvor måles så skel højde så på det skråning den ligger på eller?
 
Palle Dam
Palle Dam
Indlæg: 69
Postnr: 8700
Palle Dam Palle Dam
Hej

Bygningsreglementet skriver:

§ 176 "Kommunalbestyrelsen kan ikke nægte at godkende etageantallet og højden af et byggeri, når det maksimalt består af 2 etager, og ingen del af bygningens ydervægge eller tag er hævet mere end 8,50 m over terræn".

Og

§ 177 "Ved fritliggende enfamiliehuse, tofamiliehuse med vandret lejlighedsskel og dobbelthuse med lodret lejlighedsskel kan kommunalbestyrelsen ikke nægte at godkende bygningshøjde og afstandsforhold, når følgende betingelser er opfyldt:
1) Maksimal højde er 1,4 x afstand til naboskel og sti.
2) Mindste afstand til skel på 2,50 m mod nabo, vej og sti."

Vejle kommune har illustreret disse regler med en fin tegning:
https://www.vejle.dk/borger/mit-liv/bolig-og-byggeri/byggeri-og-bbr/hvad-maa-jeg-bygge/

Begrænsningen kaldes iøvrigt "Det skrå højdegrænseplan".

Så er der lige det med det skrånende terræn. Her kan kommunen have fastsat et "niveauplan" for grunden. Altså en given højde der skal tages udgangspunkt i. Er det din eller naboens grund der skråner? Eller begge? Hvis din grund er nogenlunde plan antager jeg at du kan følge de normale regler, dvs. måle fra naturligt terræn.

Hvis du skal have kommunens byggesagsafdeling til at udpege at niveauplan er det vistnok gebyrfrit. Jeg fandt dette: http://www.dabyfo.dk/page1110103.aspx (Det handler om et tidligere bygningsreglement, så noget kan have ændret sig)

Palle Dam
 
uldal
uldal
Indlæg: 5429
Postnr: 6500
uldal uldal
Max højde til skel: 1,4 m x afstand til skel.

 

Annonce
Always
Always
Indlæg: 355
Postnr: 8700
Always Always Trådstarter
Det min grund der højere end naboen så skel ligger i en skråning...så hvis der måles fra skel niv så mister jeg højde pga skråning så tænkte at flytte bygning ind på egen grund over de 2.5 så kunne jeg også bygge højere men ud fra det i skriver så må der max bygges 3,5 m højt hvis bygning ydervæg er 2.5mtr fra skel

Har kontaktet kommune ang hvordan der skal måles når det ligger inden under 2.5 til skel hvor skel er i skråning så må lige se hvad de skriver.

men ideen med et højere skur var så jeg fik noget opbevarings plads i højden og et slags loft.
Hobby/værksted/skur til opbevaring. Hvad tykke isolring vil i smide i vægge? havde tænkt 150mm men ved ikke om det overkill om 100mm vil være nok? loft er nok også bare 150mm. Gulv bliver der ikke isoleret så jeg kan få noget jordvarme. Da jeg ikke har fast varme kilde så skal jeg vel heller ikke have nogle dampspærre? oder?
 
uldal
uldal
Indlæg: 5429
Postnr: 6500
uldal uldal
Det vil være klogt at lægge en dug ud på jorden, for at tage opstigende klamhed. 100 mm er rigeligt i vægge og loft. Hvis du laver noget ovenlys, er solen med tilsat holde tingene tørre.

 

 
Always
Always
Indlæg: 355
Postnr: 8700
Always Always Trådstarter
Hvad er det for en dug nævner? der kommer så noget havefliser belægning som gulv

Så du tænker at 100mm er fint nok til at frostfrit skur så 150mm vil bare gøre at det tage længere tid om at regulere?

God ide med vindue til at noget solvarme ind.

Hvis man smider solceller på taget skal det så tages med i den totale højde? så kunne man få noget el som kunne opvarme skuret?


 
Always
Always
Indlæg: 355
Postnr: 8700
Always Always Trådstarter
Kender i til https://www.solarmagic.dk/priser/ vil det ikke være en billig løsning til at holde skuret frostfrit? og så oppe lidt mere til isolering? skal damspærre stadig droppes med solarmagic?
Annonce
Always
Always
Indlæg: 355
Postnr: 8700
Always Always Trådstarter
Vil det være nogle fordel at anvende imp træ til skellet frem for alm? det får jo noget beklædning så det skulle jo være tørt ?
 
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.