Beskæring af fliser

Hej

Kan en 60x60 flise skæres til efter den er sat op på væggen i badeværelset. Vi er bekymrede for at den knækker? Hvis ja, hvordan vil i anbefale man gør det bedst uden at skade flisen eller at det kommer til at se skævt ud. Flisen skal skæres så den bliver 48×60

På forhånd tak
9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du kan sagtens skære i en flise der er sat op. Det skal gøres med en lille vinkelsliber med diamant klinge. Brug den type diamant klinge der ikke har nogen tænder, da de ere beregnet mere til terasse fliser.
Hvis du kan komme til at montere et bræt " lige på stregen " er den god at køre efter så det bliver lige. Skær helt igennem inden du begynder at hugge det overskydende af.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Det er klart måden at gøre det på. Men vil helt klart anbefale at skære den til inden

Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

Forskellen ligger i at ved at skære til inden opsætning kan du holde støvet udenfor. Og det er sikkert lettere med skruetvinger at få et anlægs bræt sat fast.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Tak for svarene. Det er bestemt meningen at de skal skæres til inden opsætning:) vi har blot ændret mening på en enkelt række efter opsætning. Resten vil blive skåret til som normalt.

@Orla: tænker du dybdestop til bor eller findes der noget tilsvarende til vinkelslibere? Evt link.
Tak på forhånd 
Der findes sikkert ikke noget til lille håndsliber. Men du kan jo måle dybden som den kan nå, og så sætte brættet på sådan en måde at den er under sliberen. OG have den korrekte tykkelse.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Du kan godt pille en flise ned et døgn efter den er monteret i fliseklæb. Så vil du lave det om, skynd dig at pille den ned, og skrabe fliseklæb en af inden den hærder. Dernæst skærer du flisen til og sætter den op igen. Pas på en eventuel underliggende vådrumsmembran hvis det er på et badeværelse. 
Tusind tak for alle jeres svar. Vi prøver at skære til. Der var desværre gået langt mere end et døgn da vi ombestemte os, men god info til en anden hvis det skulle gentage sig.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis