Automatsikring

Hej alle

Er der mon en standard for om nul skal sidde yderst til venstre eller yderst til højre på et gruppesikring - og i så fald - kan nogen mon linke til hvor det er skrevet?
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Velkommen på lds.
Automat sikringer er mærket hvor Nul skal placeres ( se eksempel ). Og jeg har ikke oplevet andet end højre side. I noget gamle dage havde man HFI relæ hvor Nul var placeret i venstre side, så der kan man møde det i gamle installationer.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
aha .. det kunne se ud som om producenterne er nogenlunde enige om at nul er til højre, men at Schneider ikke er hoppet med på den bølge. Ville det mon så være rimeligt at konkludere, at det er ligegyldigt om nul er til højre eller venstre - med mindre det specifikt er angivet på automat-sikringen? .. eller ligger nogen mon inde med noget tekst fra en bekendtgørelse der siger andet?

Der er ikke nogen std. Sæt den hvor producenten anviser :-)
Det er absolut ikke ligemeget om den sidder til højre eller venstre. Den SKAL SKAL SKAL monteres der hvor producenten skriver den skal sidde. Dette skyldes at ved f.eks en 3p+ N hvor relæet klapper/falder ud så er der en lille forsinkelse på N, og dettte er fordi at hvis de falder ud samtidigt så risikere man at sende 400 v ud i systemet da der mellem 2 faser er 400 v derfor skal nul sættes hvor producenten skriver. 
Annonce
mfrost skrev den 17-09-2019 20:31:11

Det er absolut ikke ligemeget om den sidder til højre eller venstre. Den SKAL SKAL SKAL monteres der hvor producenten skriver den skal sidde. Dette skyldes at ved f.eks en 3p+ N hvor relæet klapper/falder ud så er der en lille forsinkelse på N, og dettte er fordi at hvis de falder ud samtidigt så risikere man at sende 400 v ud i systemet da der mellem 2 faser er 400 v derfor skal nul sættes hvor producenten skriver.

 Er der nogen der har antydet, at man ikke skal følge producentens anvisninger? :-)

Der er også automat sikringer hvor det kun er den ene pol der måles på. dvs.. at nul kontakten kun er en afbryder funktion. Så ALTID som det er mærket op.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis