Sommerhus selvbyg/medbyg

Vi kigger på at bygge et nyt sommerhus, vi har fundet grunden og er sikker på vi vil. Er der nogen der har erfaring med prisniveauet på selvbyg fremfor de løsninger der tilbydes på markedet, ca 11000 KVM for nøglefærdige huse og ca 35 pct i rabat for at lave det invendige selv. Det store spørgsmål er kan man trække yderligere af prisen for selv at tegne og stå for det hele

Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Har ikke lige nogen erfaring med det. Men der er jo ingen tvivl om, at de store firmaer har nogle kanon gode prisaftaler med tømrerfirmaerne mv, så de kan få materialer til en helt anden pris.

Så er der selvfølgelig arbejdsløn til håndværkerne, som trækker i den anden retning.

Blot så du har dette i tankerne. 

Mvh. Christian M
 

Du skal have det tegnet og der er det en god investering at betale sig fra det ved en bygnings konstruktør eller arkitekt. Der er rigtig mange gode fif der fremgår af sådan en tegning. Så stiller man ved en af de nærmeste tømmerhandlende og fremlægger planerne. Der vil så kunne forhandles en væsentlig rabat. De autorisations krævende dele af byggeriet skal du også have tilbud på, Det er KLOAK., VVS og EL

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Det er mere et spørgsmål om vi skal lave det som en medbyg løsning eller tegne selv fra bunden.
Det er et stort arbejde og starte fra bunden af på et sommerhus når vi kan lave en medbyg løsning til omkring 8000 PR kvm kan jeg nu tegne fra bunden og lave det til ca 6000 PR kvm er det jo mere interessant.

Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

Vi byggede 85 kvm træhus. Tegnede selv og fik en lokal tømrer til at stå for hele processen: ny septiktank, ny el, nyvandforsyning, sokkel osv. Det eneste vi selv foretog os var at sætte væv på to vægge og samle køkken- og garderobeskabet. Regning: 785.000,-

 

Hvor lang tid siden er det for prisniveauet lyder til at være ca 9200 pr kvm?? Og hvilken br standard er det lavet efter?

Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

Annonce
Det var i 05 og vi overisolerede efter datids norm.
Tegn skitser og få en bygn8ngskonstruktør til at gå det efter. Vi fandt en go gammeldags, stabil, vestjysk tømrermester. Han fik fra efterårsferien til Påske at bygge og afleverede i februar. Det kan betale sig. Vi var hele striben af typehuse igennem og jeg så flere “på vrangen” derfor valget.
Det er opført i Kalmar klink med beton tagsten i vinkel med loft til kip.


 

Hvorfor fravalgte i typehusene i bund og grund er det bare planløsningen der er den store forskel. Syntes nemlig det er svært og gennemskue hvad fordelen er ved designe selv.
Så passer prisen også nogenlunde med det vil ligge over de 11000 hvilket sprænger budgettet, da vi gerne skal kunne ramme en pris på 8-9 tusinde år kvm for en medbyg da vi ikke kan finansiere et nøglefærdigt hus og er heller ikke interesseret.

Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

Fravalget var tre årsager
1. Typehusfirmaer var utrolig usmidige. Mange huse bliver produceret i kassetter på værkstedet og skruet sammen på pladsen.
2. Vi havde krav om en baggang med garderobeplads, tre værelser, stort badeværelse og loft til kip.
3. Sidst men slet ikke mindst: kvaliteten. Vi ønskede en fremtidssikret isolering og de udstillingshuse og huse under opbygning vi så, var mildest talt håndværksmæssigt ikke “på toppen”.
Idag er status, at i de 15 år har vi udskiftet 3 knækkede tagsten og fået gulvet slebet. Thats it!
Min anbefaling til dig er, at tegne dit hus sammen med en bygningssagkyndig og få en stabil håndværker til at bygge et råhus. Du beklæder så selv indvendigt og opstiller inventaret. Det er utrolig pillearbejde, og der liggermange gode penge heri.

 

Må fortælle at markedet har ændret sig alt er blevet muligt så eneste der kan være er at sætte fingerene på er kvaliteten. Desværre er banken mest interesseret i at samarbejde med et typehus firma da andre løsninger kræver tilsyn for regninger og det er i min verden spild af mine penge. Men det er godt at lidt hvorfor du valgte som du gjorde

Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

Vi havde grunden i forvejen, som naturligvis er med til, at den offentlige vurdering på vores hus er 1.850.000,-. Som igen gjorde det let at låne. Prøv en anden kreditforening. På den anden side, hvis du er tilfreds med et typehus, så er det nok læsningen, og du skal forhandle dig frem til, at de går hjem, når du vil tage over.

 

Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis