Nyt el

Hej

Vi skal til at have lagt nyt el ind i et gammelt hus ifm en renovering. Mit spørgsmål er om
1) kan man få lampeudtag/kontakter op i fuga serien som man kan styre fra en timer? Behøver ikke at være det helt store smart Home men vil gerne kunne sætte det på en timer så der er lys tændt når vi er ude ift tyveri
2) ellers noget man bør tænke over når man får nyt el lagt ind? Altså noget som bare ville være brandærgerligt ikke at tænke på

Tak!

Dan
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det er vel vigtigt at tænke på hvor man sætter stikkontakter mv. Det kan være pænt ærgerligt hvis man bagefter gerne vil have dem flere steder.

Omkring timer og lignende så hedder det IHC hos LK. det er et generelt smart home system hvor lampeudtag og evt udvalgte stikkontakter forbindes til en styreenhed i din tavle. Den kan så programmernes til alverdens ting. Fx. Timer styring men du kan også få en kontakt ved hoveddøren der slukker alt lys i huset.
Det kræver ekstra ledningstræk og nogle særlige komponenter så det er dyrere end en normal installation men hvis man har brug for funktionerne er det en god ide 

Ask
IHC kan du programmere så det tænder tilfældigt indenfor et tidsrum. det kan styre varme, gardiner, lysdæmpere osv. Der er alternativer til IHC.
Regn med ca +30% ekstra i pris for dette
Tak! Hvad er alternativerne?
hej du skal IKKE bruge IHC bare for at tænde nogen lys. Du kan købe et par philips hue pærer som har nogle simple timer og du kan tænde/slukke med din mobil. Der findes sikkert også andre produkter som kan bruges. Til udvendig lys kan du bruge et kontakt-ur mekanisk eller med astro.
Annonce
Der findes også disse til montering i lampeudtag som også programmeres via app i telefon (smart home).

Og så naturligvis almindelig smart plugs hvis du har en lampe som ikke kan tage en smart pære eller har standerlamper med flere pærer.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis