Grønne samlinger og fittings efter 1 år

 Følg tråden
ramo
ramo
Indlæg: 5
ramo ramo
Hej alle,

Kunne godt ønske mig nogle inputs til hvad årsagen til følgende grønne samlinger og fittings er. Vi har fået skiftet gamle brugsvand og varme rør til PEX r-i-r. Varmeanlægget er et lukket 2 strengs fjernvarmesystem. Jeg har fyldt vand i anlægget nogle gange henover vinterhalvåret.

Knap 1 år senere skift til PEX, 'vokser der grønt' udfra diverse fittings og samlinger. Her er nogle billeder:

Brugsvand:
Brugsvand:
Varmtvand (til radiator)
Varmtvand (til radiator) - er mere end 1 år gammel, nok knap 2 år gammel
1 af varmvands samlingerne er misfarvet blå?!

PEX rørene er med iltspære. 22 mm til frem og tilbageløb. 15mm for brugsvand til varmt brugsvand. Kan ikke huske størrelse på 'koldt' brugsvand.

Det er næsten samtlige samlinger og fittings for varmtvand til radiator, som er berørt af tærringen i mindre eller større grad. Det er ikke kun overfladisk misfarvning, hvor årsagen kunne have været kondensvand på fittings.

Har både hørt, at årsagen kan være forkerte fittings, som ikke passer til PEX. Noget med løse bøsninger, som giver sig en smule, hvilket lækker lidt vand, som kan med tiden tære fittings. Nogen mener, at det PEX rørene som er årsagen, hvilket jeg har svært ved at kunne forstå, pga. 1. PEX er plastik 2. PEX er med iltspærre.

Nogen bud på, hvad årsagen kan være?

Tak!
Mvh. Ramo

Søren O
Søren O
Indlæg: 2886
Postnr: 7000
Søren O Søren O
Det er utætheder der er årsag til misfarvningerne. Om det er forkerte fittings der er årsagen kan jeg ikke sige. Er det de rigtige fittings, skal der måske blot efterspændes. De fittings jeg bruger er specielt til pex, med indvendig støbt støttebøsning til pex-røret.
Søren O
S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 7575
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin
Dine samlinger er simpelt hen ikke spændt nok sammen. Det, der vises på billederne, er utætte samlinger. Har du for øvrigt brugt paksalve, da du pakkede dine samlinger med pak garn, det ser ikke sådan ud.
fase
Natur
Natur
Indlæg: 1148
Postnr: 0000
Natur Natur
Det er forhåbentligt ikke noget du selv har lavet??  Så tag fat i VVS'eren og bed ham (forlang) om at lave det hele om!
Viljen til at ville, giver evnen til at kunne!
ramo
ramo
Indlæg: 5
ramo ramo Trådstarter
Nej, det er ikke noget jeg selv har lavet. Det er en længere kedelig historie med VVS'eren som lavet ændringerne på installationen. Har fundet nogle andre VVS'er muligvis vil overtage opgaven.

På nuværende tidspunkt, forsøger jeg at forstå mulige årsag til de farvninger. Hvis årsagen blot er, at samlingerne ikke er spændt nok, som både Søren og S. Fabrin giver udtryk for, kan man starte med at stramme dem.
LL1
LL1
Indlæg: 917
Postnr: 5210
LL1 LL1
Hvis det er conex, kan de også være overspændt. 
Jens J.
Jens J.
Indlæg: 272
Postnr: 3500
Jens J. Jens J.
Den VVS´er skulle have en gang buksevand.
Hilsen Jens J.
ramo
ramo
Indlæg: 5
ramo ramo Trådstarter
Ja, han burde så!
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.