Isolering, gulvvarme og pillefyr

Vi overtager i efteråret et 350m2 stort hus fra 1916 - der er nyere vinduer i, men derudover skal alt laves (energimærke G)

1. Hvordan laver man billigst isolering og udlægning af gulvarme i et hus hvor der er jord under gulvene? Vi påtænker at lave betongulv.

2. Vi investerer i et pillefyr. Det kan enten stå i kælderen eller i stueetagen.
Hvor vil det være mest optimalt?

Håber I kan hjælpe :) 

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Det laves billigst ved selv at udgrave og isolere. Det er almindelig knokkelarbejde og der er den fordel at man kan opsige fitness abonnement i den tid. Kammerater, søskende, forældre m.m. skal aktiveres, men det skal planlægges ordentlig så der er noget at gøre med når de er der. Helst kun 2-4 ad gangen er min erfaring ellers går man i vejen for hinanden, der er ikke værktøj nok o.s.v.  

Det er ikke sikkert i magter at lave alle 350 kvm på en gang, men det er heller ikke godt at lave det rum for rum, for så er der lang byggeperiode med støv m.m. Desuden skal f.eks. kloak og vand ofte igennem andre rum og når kloakmester er der skal det helst laves færdig for deres opstart med maskinflytning m.m. tager altid lidt ekstra tid. 

Få lavet nogle gode tegninger sammen med f.eks. vvs mester så de fleste af jeres forventninger er afstemt. Skal man på stedet aftale hvor f.eks. toilet skal sidde medens gravemaskinen snurrer, så løber tiden ( regningen ) og man får nemt taget fejl beslutninger under pres.




Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Det optimale vil jo være at få ordnet alle gulve på en gang inden I flytter ind. Evt kan det måske deles op i to etaper, men det afhænger jo af mange ting og her skal I være særlig opmærksomme på at I ikke skyder jer selv i foden med hensyn til træning af de mange gulvvarme slanger. Måske kunne huset deles på to stunts?

Med hensyn til pillefyr så er der også flere ting der skal overvejes. 

Vi har en nedlagt ejendom med et 300m2 stort stuehus fra 1860'erne med massive mure, nye vinduer og døre og 300mm på loftet. Indtil sidste sommer fyrede vi med energikoks og lidt træ. Varmt vand via el. Sidste sommer fik vi så installeret en Black Star + 25kW pillefyr samt en ny vvb combi så vi har mulighed for varmt vand selvom fyret af en eller anden grund ikke kører. Samtidig fik vi indsat Isokern i den gamle skorsten da det nye fyr jo ikke sender nær så meget varme ud i skorstenen og der så kan komme løbesod. Fyrrummet er placeret inde midt i huset og da vi fyrede med koks svinede det en del, men nu er der næsten ikke noget selvom poserne med piller tømmes i siloen. Pillefyret er med kompressorrens og vi valgte en almindelig kompressor og sådan en larmer altså så den måtte altså lige stuves lidt af vejen. 

Vi har i det forgangne år brugt 10t piller og bortset fra påfyldning af piller er der ikke meget arbejde ved det. Der skal tømmes aske en gang i mellem, har vist gjort det 4 gange og der har været noget der minder om en skotøjsæskefuld hver gang. Så skal det så renses mere gennemgribende en 2-3 gange om året. Det kræver så noget støvsugning, men dog intet at sammenligne med det gamle oliefyr.


 Topmålet af dovenskab er at gøre det rigtigt første gang

Argh for et projekt ! Håber det var et røverkøb ;(

Jeg ville sætte fyret i stuen plan, ev elmand beskriver projektet meget godt : -)Jeg ville så lægge 2 X 15 cm flamingo, i gulvet  og lave noget klaplag og pusklag (ca. 12 cm total)

Ved ikke hvad skal være som slut lagde på gulvet?

Og selvfølgelig 6MM ARMERINGSNET / STØBENET nok helst 8mm : -)

Så alt efter jordforholdene så skal man nok ned på ca.  50 cm og måske skal der også lidt singels i bunden til radonspærre - Kapillarbrydende lag og hvad det hedder alt sammen : -)

Det er sjover at være lidt længere nede, end det bliver for højt : -)

 


Går og roder med lidt af hver : -)
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis