DIY skuffe fronter

 Følg tråden
ChrisDIY
ChrisDIY
Indlæg: 1
ChrisDIY ChrisDIY

Hej,

Er der nogen herinde, som har erfaring med at lave sine egne fronter til skuffer ud af massivt træ? Jeg mangler en god fremgangsmåde. Har i selv gjort det? eller kender i en hjemmeside, hvor man kan se det bliver gjort? Jeg har prøvet at søge på google, for en fremgangsmåde, men uden held. 

Sagen er den at vi skal i gang med at lave en køkkenø på hjul, alla denne på billedet, bare med 4 skuffer i stedet for 7. Det skal gøres så billigt som muligt, og derfor er vores tanke at bruge noget gammelt massivt egetræsgulv, som skuffefronter, bordplade og sidebeklædning. Derudover vil vi købe de indvendige køkkenelementer, og skuffer uden fronter, evt. fra IKEA.

Vi har hænderne skruet rigtigt på, men har ikke lavet et projekt som dette før

Håber der sidder nogen derude som kan hjælpe

VH Chris

Rantzau
Rantzau
Indlæg: 1363
Postnr: 2970
Rantzau Rantzau

Aflagte gulve til skuffefronter er ikke velegnet uden modhold. Vælg spejlskåret træ - det fås på savværkerne.

IKEA skuffer er velegnet til Ikea-hacking.

ev elmand
ev elmand
Indlæg: 13225
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Skal du lave bordplader og endestykker m.m. med dine egetræs brædder så skal de limes sammen til plader først. Hvis de kan presse helt sammen i fer og not og rengøres ordentlig er det ok, ellers skal det skæres væk. 

Du lægger det rigtige antal brædder op på et par bukke og smører godt med lim på kanten. Det skal være en vandfast trælim, og jeg ville foretrække PUR lim. Den skal have lidt fugt for at hærde så det er en god ide at stryge kanten med en opvredet klud inden der limes. Så skal det hele spændes sammen med 4-5 store skruetvinger. Når det er hærdet op skal det saves på mål, høvles, slibes og slibes og slibes og slibes samt have et par gange overfladebehandling. Resten overfladebehandling kan gøres på stedet. 

Vil du lave lidt pynt på skuffe fronter kan du lave en skabelon til at styre overfræser. Det laves i tynd spånplade eller krydsfiner. Husk at dybere udfræsning giver mindre rengørings venlighed. 

Og betal så for elementer og skuffer ved et normalt / bedre køkkenfirma. Når du laver så stort et stykke arbejde så skal det være ordentlig kvalitet i kugle skinner.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
micko
micko
Indlæg: 158
Postnr: 2400
micko micko

prøv at slå det op på Youtube.  har set rigtig mange gode videoer derinde af lige præcis det som du er ude i. de forklare hele processen, dog på engelsk i de fleste af videoerne. 

Bent Andersen
Bent Andersen
Indlæg: 2021
Postnr: 0000
Bent Andersen Bent Andersen

Du skal have adgang til en tykkelseshøvl. Ellers glem det, det bliver aldrig pænt.


 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.