købe en privat vej kan man det

naboen ejer en vej ned til et hus som han ikke ejer med der er tinglyst vejret ned til huset som står ubeboet og er ikke beboeligt Der er ingen vand eller el til huset og resterne af huset er en ruin og har været det i mange år .ejer af huset er lige glad med hvem der ejer vejen dog vil han ikke sælge grunden .vejen ligger ved siden af mit hus og af forskellige årsager vil jeg gerne overtage vejen men kan man købe en vej ?og evt hvordan skal det forgå

naboen ejer en vej ned til et hus som han ikke... Vis hele indlægget
23 svar
 Følg tråden
Der er 20 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Stadigvæk, hvis vejen ligger på anden mands jord end den ejendom vejen skal betjene er det en privat fællesvej. Alle ejendomme der grænser op til en privat fællesvej er i princippet vejberettiget.  

Ja og ja til begge spørgsmål. Men du bør søge om at få nedlagt vejarealet som adgangsvej til ruinen, sådan du i princippet "kun" har en meget lang indkørsel. Det er hos kommunens vejmyndighed du søger. 

Når en privat fællesvej nedlægges sker der ingen ændring af ejendomsretten. I princippet fjernes og ophører blot rettigheden til at færdes. og evt. tinglyste vejrettigheder, samt servitutter (herunder hævd) udslettes af tingbogen.

Med tiden vil man osse på kommunens kortmateriale kunne se at vejarealet er ophørt med at eksistere.   

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis