El-tilslutning af ovn og kogeplade

Hej,

Der er vistnok en regel om at der kun må være en brugsgenstand pr. tilledning.

Betyder det, at man ikke må forbinde ovn og varmeplade til enkelt udtag selvom de jo ofte bruges sammen og det kan gøre forsvarligt i dåse med nødvendig trækaflastning.

Og hvad er egentlig baggrunden for denne regel?

Jeg har set der i handelen findes fordeler til 2 lamper, er den så ulovlig at anvende?

Hej, Der er vistnok en regel om at der kun må være... Vis hele indlægget
20 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

De 1,5 mm2 er en henvisning til tilslutningskablet, som jo er blød ledning og er installeret under gode afkølingsforhold. Det er helt i orden med 1,5 mm2 som tilledning med en forsikring på 16A. Den faste installation skal selvfølgelig være med 2,5 mm2 .


fase

Skulle det være en anden gang, er du da velkommen   .


fase

Iflg den nye ds 60364 er dimensioneringen blevet en del mere end blot at slå op i en tabel hvor der i den nu udfasede  stærkstrømsbekendgørelsen blot kunne slås op i en tabel det viste at ved 16 A skulle det være en 2,5mm2 i 60364 viser det sig alt efter belastning og længde at må en 1,5 mm2 må belaste med op til 19 A  ...... men med den gamle tabel så er du på den sikre side...

Det gamle reglement skelnede også imellem sikrings værdier og strømværdier. Altså om kabel blev beskyttet med maksimal afbrydere eller sikringer. 

Men verdensmester i DS60364 det bliver jeg nok ikke.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Annonce

Tak til mfrost og ev elmand for yderlige info.

Vil der være væsentlig forskel på smeltesikring og automatsikring?

Tråden handler jo om 2 brugsgenstande på 1 tilledning, og det er så blevet uddybet til UG. Og der giver det ingen forskel på de 2 sikrings typer. Heller ikke på din komfur tilslutning

Det er kun ved kortvarige større belastnings strømme at smeltesikringer klarer lidt mere. En 10 A automat til boliger kan ofte ikke klare start af en stor støvsuger eller vinkelsliber, hvorimod det oftest går an på en smeltesikring. 



Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Ok - når jeg spurgte er det fordi et lignende projekt kunne komme op hos datter og svigersøn. De har smeltesikringer og jeg har automat.

Tak for info.

Automatsikringer kan fås med forskellig udløsekurve. Når Erik skriver at en støvsuger eller en vinkelsliber har større mulighed for at udløse en automatsikring (med karakteristik A) end en smeltesikring, er det fordi en motor har en startstrøm, som er er større end driftsstrømmen. Hvis du installerer en automatsikring med karakteristik C, vil du have en lidt længere udløsetid, som gør at du er bedre sikret mod udkobling ved start af motorer. En smeltesikring har en lidt anden udløsekarakteristik, og neozed sikringen er lidt til den træge side. Du behøver ikke være nervøs for tilslutningen af kogeplade og ovn uanset sikringstypen, så længe du holder dig til 16A.


fase

Altså ingen grund til bekymring.

Lav-det-selv forummet er virkelig en guldgrube.

Tak igen

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også