Alt-i-en

 Følg tråden
Boutarbouch
Boutarbouch
Indlæg: 1
Boutarbouch Boutarbouch

hej alle sammen

Jeg skal til at bygge et hus på en 1200 kvm. grund, derudover skal der bygges et hytte og et værksted. Alle 3 bygninger skal tilsluttes kloak, vand, el, TV og netværk. 

Spørgsmål: Er det lovlig at have alle disse i samme rende, dog forkellige højder (vand 1.20 m, Kloak, 0,80 m, El: 0,60 m net/TV 0,40 m) eller skal de føres i forskellige nedgravninger.

Tak for svaret
N.B.

uldal
uldal
Indlæg: 4972
Postnr: 6500
uldal uldal

Det er muligt, men ikke klogt, efter min mening. Forestil dig, at der skal graves ned til kloak. Læg det hellere ved siden af hinanden. 

 

Søren O
Søren O
Indlæg: 2788
Postnr: 7000
Søren O Søren O

"Bløde kabler" må gerne ligge sammen, men ikke over kloak- eller vandledning. Jeg vil råde dig til også at lægge et "tomrør" så det er let senere at trække et ekstra kabel. Jeg kender ikke lige kravene til "respektafstande".

Søren O
ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12793
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Der er som sådan ikke respekt afstande for elkabler i jord. Der ligger jo mængder af forskellige rør og kabler i offentlig fortov. 

Jeg ville nu ikke grave forskellige grøfter til det.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
karl smart
karl smart
Indlæg: 989
Postnr: 2600/2700
karl smart karl smart

Vand og kloak må ikke ligge sammen der skal  være en vis afstand , det er hensyn til at en beskadet kloak må ikke kunne forurene et beskadet vandrør og dermed sende kloakvand ind i vandnettet....

Elektriker gennem 45 år .
calle captiosus
 Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside, thoroughly used up, totally worn out, and proclaiming...."WOW What a Ride!!"  -Mark Frost
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Lignende indlæg

 1. Trække elkabler
  Lav-Hus
 2. Elkabler i skorstenen
  Lav-Hus
 3. vandledning
  Lav-Hus
 4. Lugter af kloakvand
  Fyr og opvarmning
 5. Skjule TV kabler i hulmur
  Lav-Hus