Bjælke i bjælkelag er savet delvist igennem.

 Følg tråden
Løyche
Løyche
Indlæg: 3
Løyche Løyche

Hejsa.

Jeg vil tømme min etageadskillelse for halm og avispapir og isolere den. I processen ser jeg en tidligere ejer har savet ca 60% igennem en bjælke for at lave plads til nogle rør. Jeg har ikke forstand på dimensionering af spærkonstruktion, men dette kan ikke være godt. Rørene er ikke i brug længere og kan fjernes. Hvorledes kan jeg forstærke bjælken og er det i sidste ende ikke et lav-det-selv job?  

uldal
uldal
Indlæg: 4972
Postnr: 6500
uldal uldal

Det nemmeste er, at fjerne ihvertfald det stykke rør, der går gennem spæret. Derefter lægger du et stykke 12” spærtræ ind på siden af spæret, ca 1,5 m. Kør to franske skruer gennem begge, på hver side af snittet. Så har du fred.

 

renepaulsen
renepaulsen
Indlæg: 123
renepaulsen renepaulsen

Tænker det samme som Uldal. Forstærkede mine spær på en lignende måde, efter at der var blevet savet lidt i dem for at få plads til isolering efter udskiftning af ovenlysvinduer

ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12793
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Jeg ville ikke bruge franske skruer, Nogle 6 x 100 mm træ skruer er ganske gode, og så en del flere. 12" svarer til 30 cm højde. Det er nok lige overdrevet. Det kan have samme højde som dine nuværende, da det ser ud til at de har holdt nogenlunde til mishandlingen. 

Er de sunket så må de spændes lidt op inden du skruer det sammen.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.