OSB som dampbremse ved helårsbeboelse?

Vi er ved at renovere et 90'er hus (helårsbeboelse). Vi ønsker et åndbart hus og er på "nybygger-markedet" stødt på Jakobsen Huse, der bygger deres vægge og tage med OSB-plader som dampbremse i stedet for en regelret dampspærre. I Jakobsen huse anvendes dog også fugttransporterende isolering (papir/træfiber). 

I vores hus er der atktuelt 150 mm rockwool flexibatts som isolering i tag - vi ønsker at udskifte dampspærren (plast) med en dampbremse, fx OSB-plader. 

Vi har planer om at der senere skal efterisoleres til 350 mm - men kan man overhovedet kombinere OSB-plader med rockwool? Eller skal vi i så fald udskifte isoleringen til fx. træfiber? 

Er der nogen, der kender OSB-plade tykkelsen- og kvalitet der skal anvendes til dampbremse? 

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Det ville jeg ALDRIG gøre, osb plader har en særdeles kedelig tendens til at udvikle skimmel når de bliver fugtige.... 

OSB er møjfyldt med lim og danner grobund, når de bliver fugtige. Desuden indeholder de en smule formaldehyd. Hvis du insisterer, skal der isoleres med papiruld, der er diffusionsåben. Pladerne skal limes helt tæt, og ligge i huset et stykke tid før montering. Så dine batts i lofterne må ofres.


 

Tak for svar begge to - vi må vidst hellere droppe ideen og anvende almindelig dampspærre!

Klogt, som sidste argument er, at det giver nogen værre rungende bulder vægge. Har set det på de 70’er huse med spånpladebagmur.


 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis