Forskel fjernvarme-vandvarmer og centralfyr-vandvarmer

Vi er så heldige at forrige ejer af huset har brugt de billigste materialer for at bygge et godt hus. Det giver os lidt udfordringer, med nogen installationer bla vandvarmeren.

Vi har et relativt stort varmeforbrug taget alt i betragtning. iIjagten på at finde hoved og hale varmetabet, mistænker vi den gamle fjernvarme-vandvarmer til synderen.

Er der nogen forskel på virkemåden på fjernvarme vandvarmere contra vandvarmere til centralvarme ?


 "mod regulær dumhed kæmper selv guderne forgæves"

2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

I princippet er de ens. Men du bør se på om, der løber varmt vand fra fjernvarmen gennem vandvarmeren, når der ikke bruges varmt vand. Der sidder en ventil på fjernvarmeafgangen ved varmtvandsbeholderen, som skal lukke, når det varme vand har nået den indstillede temperatur. Du kan finde den ved at følge kapilarrøret (det tynde kobberrør), som går ind i varmtvandsbeholderen.


fase

Det helt afgørende ved fjernvarme er at få en god afkøling på returvandet.

I centralvarmens "barndom" var de fleste vandvarmere "kappevandvarmere". De er udformet som en cylinder, hvor der udvendigt på det cylindriske stykke er påsat en kappe. Afstanden mellem kappen og selve vandbeholderen er nok ca. 2 cm. I dette mellemrum cirkulerer "radiatorvandet" som opvarmer brugsvandet i den inderste beholder. Systemet fungerer rimeligt, men der er dårlig afkøling på radiatorvandet. 

I nyere varmtvandsbeholdere er der indsat en varmespiral i selve vandbeholderen. Forskellen på centralvarme- og fjernvarmemodellen er hedefladen (overfladen) på varmespiralen inde i beholderen, hvor fjernvarmemodellen har stor overflade. Det er også ret almindeligt at rørdimensionen i fjernvarmemodellen er mindre. F.eks. centralvarmemodel 3/4" og fjernvarmemodel 3/8".

En anden løsning kunne være en varmeveksler, hvor du får ubegrænsede mængder af varmt vand, og den største afkøling på dit fjernvarmevand.



Søren O
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis