uklar hjemmelavet vin, gode råd modtages

Sidste efterår satte jeg en vin igang lavet på vindruer. Alt forløb planmæssigt og da gæringen stoppede, omstak jeg min fine klare rose vin til en ny brygspand. Jeg tænkte, at jeg nok kunne lade den modne længe i spanden inden den kom på flaske. Da jeg forleden ville omstikke til flasker, var vinen blevet mudret og totalt uklar og på overfladen lå et brunligrødt lag af ??? Gærrøret var blevet tørt...kan det have været årsagen? og er mon der noget, der kan redde denne vin fra at ryge i kloak? Smagen er en smule skarp og mangler fylde.

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Hvis gærlåse er tør er der fri adgang for ilt og bakterier, så det er nok forklaringen. Man kan købe noget klaringsmiddel, men tror desværre din vin er blevet dårlig. 


Jesper 
http://www.VarmKaffe.dk - en blog om rejser, sejlbåd, have og hus.

Tak for svar. Det er mit første forsøg på at brygge vin, så alle forslag er velkomne

Jesper, jeg tror jeg prøver klaringsmiddel og ser hvor langt jeg kommer ad den vej.

Kovas, 25 liter vineddike lyder deprimerende ;-)

mvh

Hmmm

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis