uklar hjemmelavet vin, gode råd modtages Hmmm 2 5874 02-07-2019 14:38 Sidste efterår satte jeg en vin igang lavet på vindruer. Alt forløb planmæssigt og da gæringen stoppede, omstak jeg min fine klare rose vin til en ny brygspand. Jeg tænkte, at jeg nok kunne lade den modne længe i spanden inden den kom på flaske. Da jeg forleden ville omstikke til flasker, var vinen blevet mudret og totalt uklar og på overfladen lå et brunligrødt lag af ??? Gærrøret var blevet tørt...kan det have været årsagen? og er mon der noget, der kan redde denne vin fra at ryge i kloak? Smagen er en smule skarp og mangler fylde. 3 svar Følg tråden Annonce Annonce Annonce
jthyge 610 8543 02-07-2019 16:48 Hvis gærlåse er tør er der fri adgang for ilt og bakterier, så det er nok forklaringen. Man kan købe noget klaringsmiddel, men tror desværre din vin er blevet dårlig. Jesper http://www.VarmKaffe.dk - en blog om rejser, sejlbåd, have og hus.
kovas 3780 9670 02-07-2019 17:14 det lyder som om der er gået eddikebakterier i din vin. Lad den stå så får du vineddike. Mange hilsner Kovas,I et diktatur må ingen sige sandheden.I et demokrati må alle lyve.KK Steincke. LDS Tip Automatisk tip Altid lave priser hos Harald Nyborg! Se ugens bedste tilbud her
Hmmm Trådstarter 2 5874 02-07-2019 19:20 Tak for svar. Det er mit første forsøg på at brygge vin, så alle forslag er velkomneJesper, jeg tror jeg prøver klaringsmiddel og ser hvor langt jeg kommer ad den vej.Kovas, 25 liter vineddike lyder deprimerende ;-)mvhHmmm