udskifte t.a.c gulvvarmesystem med danfoss

hej folkens. vi vil gerne skifte vores nuværende gulvvarmestyrring ud med et danfoss. vi synes det nuværende er lidt bøvlet at lege med og så er det ikke særlig pænt. 

dette er vores nuværende system:

hver gang der skal justeres i varmen så skal man sætte den røde boks til og det er bare irriterende. og vores termostater er bare tude grimme.


vi kunne godt tænke os at det det hele blev trådløst og med et meget pænere design. og at vi kan styre det hele over vores mobil. 


jeg har set på følgende ting fra danfoss

https://www.billigvvs.dk/Varmesystemer-Gulvvarme-Danfoss--Danfoss-Link-HC-gulvvarmemaster-med-10-udgange-24V-513226.html

https://www.billigvvs.dk/Varmesystemer-Radiatorer-Tilbehoer-Radiatortermostater-Danfoss-Living-Connect-Danfoss-Eco--Danfoss-Living-connect-rumtermostat-til-Link-CC-513229.html

https://www.billigvvs.dk/Varmesystemer-Radiatorer-Tilbehoer-Radiatortermostater-Danfoss-Living-Connect-Danfoss-Eco--Danfoss-Link-CC-central-controller-kan-fjernstyres-via-APP-med-netadapter-712290.html


skal der bruges andre ting ud over dette som er vist. tænker at jeg stadig godt kan bruge de nuværende danfoss telestater.

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

det skal lige siges at vi planlægger at skifte oliefyret ud om 2 års tid med en luft/vand vand varmepumpe. ved ikke om det kan have nogen betydning for de enkelte komponenter

Lad mig advare imod "helt trådløst". Det her er ikke computerspil, som du kan undvære og vente på at den downloader en ny opdatering. Det her er rumopvarmning. Det SKAL virke. og når noget SKAL virke, tager man kabler. 

At hive en helvedes masse automatikkomponenter ud, kan koste mange penge. Hvad er der galt med dine Xenta?
Er det bare konen der er træt af glo på følerne og manuelle overstyringer?
Så skift dem og ikke mere. 

Schneider Electric har overtaget t.a.c.  
Dine Xenta kan man frit programmere - har du dokumentationen over hvad der liger på?
Xenta findes endnu og er klokkestabile. Du kan udvide/erstatte enkelte komponenter med t.a.c. Vista familien. Også webserver og og og.

Forlad de billig-VVS pushers hjemmeside og lær dine automatikkomponenter at kende.  

Lad være med at putte så meget automatik på radiatorerne. Du brænder bare et helvede af energi af at holde fremløbstemperaturen højt og pumpen kører mod lukkede radiatorventiler. Det er ikke sådan man styrer et varmeanlæg.

Du skal have anlægget hydraulisk indreguleret og så styrer du fremløbstemperaturen. Det er bare de dynamiske effekter i hvert rum (1 eller 4 personer, sol eller ikke sol), som radiatorventilen skal regulere - ikke mere.

At i skifter fra oliefyr til varmepumpe har stor betydning. Varmepumpen er helvedes ineffektiv når du kører høje fremløbstemperaturer. Du skal dalmene har styr på den.
Ved du allerede nu hvilken af dine 10 varmekredse der er den kritiske? Hvis ikke, har du næste varmesæson at finde ud af det.


vi har besluttes os for at vente med at skifte det hele indtil vi får skiftet oliefyret ud. hvorfor skulle pumpen være ineffektivt. huset er godt isoleret og der er gulvvarme over det hele. 

ved du hvordan man programere tac systemet og hvad man skal bruge for at programere med. 

Varmepumper misser effektivitet når fremløbstemperatuen bliver for højt. Et ikke-kondenserende oliefyr kan snild lave 90 C fremløb. Ved en varmepumpe dykker COP mod 1 = ren elvarme.

Brug de næste varmesæsoner at finde den laveste absolut nødvendige stigning af varmekurven.

ja jeg kender tac Xenta. Der findes håndbøger,  både manual og reference. Du finder det hele hos Schneider.


 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis