Komfur og faser

 Følg tråden
Eriktus
Eriktus
Indlæg: 13
Eriktus Eriktus Trådstarter

Jeg spurgte elektrikeren ganske kort, om max forbrug ikke var noget teoretisk, men han afviste klart at det var gangbart at tilslutte et apparat med højere tilslutningseffekt end 7,4 kW. Jeg tror ganske vist at han er lærling, og han har muligvis henvist til hvad de har lært i skolen som ufravigeligt god skik for en elektriker, ikke hvad der teknisk set er lovligt.

Gregeren
Gregeren
Indlæg: 2856
Postnr: 2830
Gregeren Gregeren

Du kan lige tjekke om bøjler sidder som på næstøverste diagram, 2N

Elektronikteknikeren
Eriktus
Eriktus
Indlæg: 13
Eriktus Eriktus Trådstarter

Bøjlen sidder mellem terminal 4 og 5, som på diagram 1. 

Gregeren
Gregeren
Indlæg: 2856
Postnr: 2830
Gregeren Gregeren

Er der ingen bøjle mellem 2 og 3?

Du må gerne slukke på sikringsgruppen og åbne dåsen på komfuret. 

Elektronikteknikeren
S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 7199
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

Jeg kan se, at du har et 5 leder kabel i tilslutningen på dit komfur. I den membrandåse, som elektrikeren har udskiftet til, monterer du blå til nul (blå), brun til en fase, og sort og hvid til den anden fase. Den gulgrønne selvfølgelig til gulgrøn i membrandåsen. Alt selvfølgelig i spændingsløs til stand. Når du nu har forbundet som beskrevet, tænder du for gruppeafbryderen igen. Grunden til at jeg har skrevet, at du forbinder sort og grå sammen i membrandåsen, er, at du så ikke har nogen løse ledninger. Det er ligegyldigt om,  der er en lus (bøjle) mellem 2 og 3 i tilslutningen i komfuret eller ledningerne bliver koblet sammen i membrandåsen. 

fase
Eriktus
Eriktus
Indlæg: 13
Eriktus Eriktus Trådstarter

Det lyder som en god løsning. Jeg må lige forsøge at finde en samlemuffe til tre ledninger (der sidder aktuelt kun dobbelte samlemuffer i).

ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12793
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Der findes ikke samlemuffer med 3 huller, Du putter de 2 ledere i samme hul.

ELLER du går ind i tilslutningen på komfur, Der sidder der 2 eller 3 kobber bøjler imellem 4 og 5. Dem tager du af og deler så du har en til lus 2 - 3  og resten igen til lus 4 - 5 Den overskydende leder skal have samlemuffe i begge ender ( blind)  som tidligere beskrevet.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.