Temperatur på indblæsningsluft fra aircon

Vi har en mindre aircon til brug i vores campingvogn, men som vi så også bruger i vores soveværelse. Soveværelset er på 1. sal, så derfor kan det blive meget varmt. Det er  en såkaldt bærbar aircon, hvor selve modulet med motor og køleenhed stilles udenfor, og så går der en slange ind gennem vinduet til indblæsningsenheden. Vi synes, at den har været lidt ustabil - nogen gange kunne den køle ned til 17 grader i rummet og andre gange kun til 21 grader. Udetemperaturen har været nogenlunde den samme. Kom så til at tænke på, om der i indblæsningsluften er en bestemt temperatur, som den burde blæse ind med, mens den køler på fuld knald? En som har et anlæg magen til (og også har haft lidt problemer - den manglede væske) siger, at han mener, at indblæsningsluften skulle være helt nede omkring 2-5 grader, hvilket for mig lyder meget koldt. Vores ligger på 13-14 grader. Det er et mindre anlæg specielt beregnet til campingvogne, så jeg ved godt, at vores soveværelse nok er i overkanten af, hvad den skulle kunne køle ned, men undrer mig bare over, at nogen gange kan den og andre gange ikke.


Kurt B. Andersen
Vi har en mindre aircon til brug i vores... Vis hele indlægget
11 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Nu har nummer 2 anlæg så været hos kølespecialisten. Han fyldte ca. 1 dl væske på, hvilket ikke var meget  i følge hans opfattelse. Da han tændte anlægget kølede det for fuld knald og indblæsningsluften var på ca. 3 grader. Den havde et tryk på ca. 8 bar. Efter nogle timer steg indblæsningen pludselig til ca. 16 grader og trykket var nu faldet til 0,5 bar. Han har efterfølgende haft startet den flere gange og nogle gange starter den med fuld køling og fuldt tryk, for efter et stykke tid at miste trykket og derfor med stigende indblæsningstemperatur til følge. Han har aldrig set sådan en fejl før og har umiddelbart ingen ide om, hvad der sker.

Det er åbenbart det samme, som sker med det første anlæg, men der har han så også en mistanke om, at der måske også er en utæthed, idet efter at have kølet perfekt lige efter, at der var fyldt væske på, ikke på noget tidspunkt har kølet med fuldt tryk, så det vil han lige undersøge nærmere. 

Han vil så også lige høre andre, om det har oplevet noget lignende.

Vores næste problem er, at begge anlæg er købt i Holland, så det vil blive noget bøvl og dyrt at skulle returnere dem, med henblik på evt. garantireparation, men det kan jo nok blive nødvendigt.


Kurt B. Andersen
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis