Skjult skruning af terrassen, hvilket system?

 Følg tråden
njord
njord
Indlæg: 5878
Postnr: 7120
njord njord

Hej med jer igen.

Så spøger mit altan projekt igen.... Og det er fortsat montagen der er det tricky punkt.

Brædderne bliver sikkert Ipe, dels har jeg gode erfaringer fra tidligere, dels er det vel Rolls Roysen... Men montagen... jeg var egentligt ved at holde kraftigt mod at skrue den nedefra og anvende galvaniserede stål strøer. men er siden blevet anbefalet ikke at gå den vej, da skruerne kan få ret dårligt fat og trækkes ud hvis brædtet siden giver sig...  Propperne vil jeg gerne undgå, og så er der kun beslag eller skråskruningen tilbage. Og her er skråskruningen nok den jeg hælder mest hen mod.. Umiddelbart finder jeg kun 2 systemer, nogen der har erfaringer med disse og gerne også med andre..

https://www.youtube.com/watch?v=-QSA-kufCtY

https://www.youtube.com/watch?v=zH_4n9Danzw

Det virker som samme princip i begge systemer, og ret fornuftigt, men special skruer.... Så ikke gratis, men lad os se bort fra den del i første omgang.. 

Med Ipe (og vel også ved Cumaru, der kunne blive et alternativ som beklædning) brædder formoder jeg man fortsat er nød til at skulle bore for, og hvordan gør men det i disse fixturer der jo netop passer til skruen?


Erfaringer med skjult skruning af terrassen modtages rigtig gerne.

MVH Njord
njord
njord
Indlæg: 5878
Postnr: 7120
njord njord Trådstarter

Holdbarheden for Ipe er vist ret godt beskrevet her.

https://www.youtube.com/watch?v=4CXsPdimVpA


MVH Njord
MLU
MLU
Indlæg: 878
Postnr: 6400
MLU MLU

Jeg lavede min terrasse af 45 x 195 planker som jeg så har skruet i neden fra og op. Men der er så også noget mere at skrue op i end dine Ipe.. Men du spurgte til hvad vi andre havde gjort så derfor jeg skrev 🤗

Med venlig GDS hilsen Mads

P.S. Har ingen håndværksmæssig uddannelse

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.