Markvej

 Følg tråden
optisana
optisana
Indlæg: 459
Postnr: 5471
optisana optisana

Min nabo og jeg har en markvej som ender blindt,landmanden har en mark,som begynder for enden af vejen,nu er vejen mere eller mindre ødelagt p.g.af kørsel med store maskiner,er det ikke hans pligt,at rette det.?

bh
uldal
uldal
Indlæg: 4770
Postnr: 6500
uldal uldal

Hvor mange år har han trafikeret på vejen. Der er desværre noget der hedder hævdvunden ret. Så I kan ikke forbyde ham at køre der. Men hvad siger landmanden selv? Han har jo maskinerne og en smule stabilgrus kan han vel undvære.

 

optisana
optisana
Indlæg: 459
Postnr: 5471
optisana optisana Trådstarter

Vi har forsøgt at kontakte ham,men uden held.Det er ikke fordi vi vil forbyde ham at køre der,men blot at få ham til at reparere de skader han har forvoldt,vi ved ikke om der findes regler indenfor det område.

bh
Frank Chr.
Frank Chr.
Indlæg: 2794
Frank Chr. Frank Chr.

Vejejere og vejberettigede/brugere skal normalt dele udgifterne forholdsmæssigt til vedligeholdelse en privat fællesvej. Kan man ikke blive enig om fordelingsbyrden, kan man anmode kommunen om at indkalde til vejsyn. 

uldal
uldal
Indlæg: 4770
Postnr: 6500
uldal uldal

Desværre ligner det, at enten reparerer I selv eller tager en uundgåelig konflikt. Men check alle formalier først: hvad står der i skøderne? Hvor længe har der været accepteret passage på vejen? Hævnvunden ret gælder fra det 30 år. I skøderne skal stå om brugen af den private vej. Hat naboen for øvrigt anden mulighed for at komme til sine marker?

 

Frank Chr.
Frank Chr.
Indlæg: 2794
Frank Chr. Frank Chr.

Det er nu ikke alle hævd vundet rettigheder der er tinglyst.   

Der skelnes mellem to forskellige former for hævd: ordinær hævd (typisk min 20 år) og alderstidshævd (typisk min. 50 år). 

Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. Markvej
  Lav-Have
 2. r
  Lav-Hus
 3. F***** typisk
  Over hækken
 4. R**rendt...!?
  Lav-Hus
 5. Typisk 70'er gulv, renovering/isolering
  Lav-Hus