mulighed for 3 faser i lejlighed

 Følg tråden
chrismantle
chrismantle
Indlæg: 0
chrismantle chrismantle

En af mine venner er i gang med at totalrenovere sin lejlighed, og han bad mig om at tage et kig på hans el-tavle, for at se om der er mulighed for få en 3 fase ført til sin el-installation.

P.T. har han 3 sikringsgrupper på sin el-tavle. 2 gange 13A sikringsgrupper til Lys, og en 16A sikringsgruppe med 3 faser til hans komfur og kogeplade. Desværre kan jeg se at der kun er ført 2 faser ind fra hovednettet, og 2 faser til køkkenet er tilsluttet, mens der er trukket kabel til en 3. fase til køkkenet, uden at den dog er tilsluttet på hovedtavlen.

Planen er at have kogepladen tilsluttet 2 faser, og komfuret på en seperat 3. fase. Såfremt at han ikke kan få 3 faset strøm i sin lejlighed, ville man kunne tilføje en 3 fase, ved bare at tage et kabel fra fx fase 1, føre det ind i sikringsgruppen på fase 3 som en seperat fase, og så bare lade ovnen være tilsluttet den? de to "rigtige" faser vil så være tilsluttet kogepladen.

Jeg vil selvfølgelig tilføje, at jeg ved at det kun er en autoriseret elektriker som må ændre på noget på el-tavlen. Det her er bare for at høre hvorvidt det overhovedet kan lade sig gøre.

Lejligheden er bygget i 30'erne i københavnsområdet. Er der overhovedet lagt 3 faset strøm ind til sådan en gammel lejlighed?


primo-ct
primo-ct
Indlæg: 287
Postnr: 6760
primo-ct primo-ct

"ville man kunne tilføje en 3 fase, ved bare at tage et kabel fra fx fase 1, føre det ind i sikringsgruppen på fase 3 som en seperat fase"

Hej. nej det kan du ikke. Man kan desværre ikke bare trylle en ekstra fase frem. 

groundz
groundz
Indlæg: 36
Postnr: 9200
groundz groundz

Ude på trappen går der nok en trækasse med alle 3 faser i, men få en elektriker forbi og brug 500 - 800 kr på at tjekke det 

jetdirect
jetdirect
Indlæg: 1652
Postnr: -
jetdirect jetdirect

og hvis der ikke allerede er et hpfi relæ så få det skiftet til sådan et samtidig.

 
ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12615
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Der er ingen krav om at ovn ( det er vel det du mener med komfur ) skal tilsluttes fase 3. Den kan sikkert tilsluttes til fase 1 eller 2 uden problemer. Også selv om kogeplade er monteret på fase 1 + 2
Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Vil du være med? Log ind for at svare.