Tykkelse brædder gulv

 Følg tråden
dittetk
dittetk
Indlæg: 3
Postnr: 2200
dittetk dittetk

Vi er ved at lægge gulv i vores kolonihave hus. Har overstået isoleringen, og skal nu have købt brædder (fyretræ). Der er varierende afstand mellem strøerne. Mlm de fleste er der 57 cm, et enkelt sted langs væg 67 cm. Så 25 cm gulvbrædder vil nok være optimalt, men vi kan ganske enkelt ikke finde det nogen steder (vi trevlet nettet tyndt), uden det bliver i en så høj kvalitet, at det er over-kill til en kolonihave. 

Så jeg vil høre - vil det være helt gak-gak at lægge 20 el 21 mm planker? Eller er der nogen, der kender et sted man kan købe 25 mm fyretræsbrædder.

Alternativet er 30 mm planker, men vi tænker de er tunge at håndtere, og det er ikke helt enkelt at få dem ind i et lille hus. Der ud over risikere vi også at skulle bære dem ret langt, da mange af de biler, der leverer brædder, ikke kan komme ind i haveforeningen.

Håber nogen kan hjælpe.

Mvh Ditte

S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 7118
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

Hvis du vil have 25 mm brædder, skal du lige gå i tømmerhandlen og bede om 5/4" høvlede brædder. Det er ikke alt, du kan finde på nettet, med mindre du ved præcis, hvad tingene hedder.    

fase
TRRA
TRRA
Indlæg: 170
Postnr: 2770
TRRA TRRA

I kunne overveje at lægge et undergulv i spånplade. Det vil stabilisere jeres brædder væsentligt - det er dog mere fugtfølsomt end brædderne og kræver fugtspærre, men det har I formentligt allerede.

Alternativt - Byggmax Sverige sælger økonomisortering gulvbrædder i 25x160 til 199 SEK kvm. Lige nu er det vist 140 DKK. Der ligger en Byggmax i Malmø lige ved motorvejen.

Mvh TRRA
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.