udløbsrosetter

Hvor og hvordan må udløbsrosetter anbringes. Hvor står der i SIK´s bestemmelser noget om dette? Hvor tæt på en lodret væg skal ledningshullet i rosetten placeres for at undgå, at en lampe kan hænges op i rosetten?  Skal de altid anbringes på selve væggen, eller må rosetten placeres på en lodret eller vandret flade 10 -12 cm fra en væg?

Hvor og hvordan må udløbsrosetter anbringes. Hvor... Vis hele indlægget
35 svar
 Følg tråden
Der er 20 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Tak. Må en jordledning forbindes og forgrenes med samlemuffer fra jordledertilslutningen i en anden stikkontakt, der har jordleder forbindelse ( med 1,5 mm2 gul/grøn enkeltleder), eller skal det altid forbindes fra "plinten" i tavlen (2,5 mm2 enkeltleder kabel

Forbindelsen fra en anden stikkontakt kan foretages gennem 16 mm plast rør


Hvis der jordledning i den omtalte stikkontakt, forbinder du bare den ny jordledning til den. Du skriver ikke noget om, hvilken stikkontakt det drejer sig om, men er der kun plads til to ledninger, må du alliere dig med en samlemuffe.


fase

Og så vidt jeg kan forstå på svaret, behøver der ikke være en fri jord klemme i stikkontakten, der forbindes fra, og almindelige skrue - samlemuffer er altså OK som forbindelse til jord ?

skrue - samlemuffer er altså OK som forbindelse til jord ?

Svaret er her Ja, du må gerne samle jordledningerne med samlemuffer, når der ikke er plads i stikkontakten.


fase

Hvor mange ledere må der forbindes til og fra en udløbs roset eksklusive forbindelserne til belysning? Er det 10 stk + forbindelserne til belysning? Belysningsforbindelser kan bestå af 6 ledere til 2 lampers forbindelser, fra samme roset?å af 6


Annonce

det er producentens anvisninger der gælder her..... de kan sagtens være forskellige fra producent til producent..

bagside og forside ( belysning ) på en udløbsroset  er 2 forskellige huller i samme klemme. Man bør planlægge sin installation så der maks. kommer 4 ledninger i hver klemme på bagsiden. Der kan oftest stoppes 5 ledere ( 1,5 mm2 og LK roset) ned i klemmer når lederne er helt ny afisolerede. Men har de været skruet fast en gang og derefter taget ud så er de lidt skæve og det er ikke muligt at få de 5 i igen.

 



Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Tak. Det er vel ikke meningen at alle klemmerne skal fyldes op i  en 5 polet udløbsroset, spørgsmålet er, hvor mange ledere der må være, normalt 10 i LK lampeudtag. Hvor står der i loven noget om dette?

Loven siger, man skal følge producentens anvisninger.

Det er uklart hvad du mener med "normalt 10".

Men helt generelt: Hvis man begynder at overveje om man har for mange ledninger, så har man det allerede. Så er installationen dårligt planlagt. Ud over hvad der findes af krav fra producenten, så er der også noget der hedder godt håndværk og håndværksmæssigt forsvarligt. Tænk på den næste, som åbner dåsen, og skal forbinde en lampe. Gør det overskueligt for denne.

Jeg ved ikke hvorfor du næsten konsekvent mistolker hvad der skrives. 

Jeg skriver ikke noget om at der skal fuld hus i alle klemmer. Der vil typisk være lige mange i Nul - Fase og PE klemme. Og så en eller 2 i M1 og måske det samme i M2.

Der er ikke nogen steder i loven der står noget om 10 ledninger. Så vil man jo kun kunne have 3 af hver + 1 tændledning.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Der er yderligere 5 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis