Kan LED pærer tilkobles dæmper og hvordan?

2 spørgsmål

1) Kan disse 2 LED pærer (billed 1) bruges med dæmper?  De har en transformator (billed 2 og 3). Der er både lampeudtag og dæmper (billed 3 og 4).


2) Kan den sorte lampeledning fra transformator blot monteres i udtaget selv om den ikke har jord? Kun blå og brun? Hvordan skal de i givet fald sættes? (Billed 6).


Tak på forhånd 

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Der vil stå på pære og strømforsyning såfremt de er dæmpbare, evt. Er der et lille symbol. Tag pæren ud og kig på bagsiden. Og tag nogle nærbilleder, dem du har lagt ind er for utydelige. Men begge dele kan jo fås i dæmpbare udgaver hvis de nuværende ikke er det. 

Den nuværende installationsmetode er ikke lovlig, da materiellet ikke er fastholdt efter forskrifterne.  Ledningen mellem transformator og udtag skal desuden aflastes på yderkappen før den forlader kapslingen i begge ender. 

I det grå udtag er der en bøjle som benyttes til formålet. Tilsyneladende er den ene skrue skruet ud. 

Når der ikke er jordleder i din lampeinstallation er det fordi den ikke er nødvendig. Din strømforsyning er i stedet dobbeltisoleret. 

Du slutter brun til M1 og blå til N. 


Elektronikteknikeren

Hej igen,

Der står flere symboler og tal på pæren. samme på transformator

Håber nogen herinde kan tyde dem bedre end mig.  

Lamperne var oprindelig hallogen men lavede dem om til LED, købte alle dimser inde i Brinck elektronik på Frederiksborggade i Kbh. Den kabel jeg nu vil tilslutte lampeudtag havde en stikkontakt. Den løsning virkede lysmæssigt men stikdåsen var et bøvlet sted. Så nu skal dyret sluttes til lampeudtag i loftet som også tænder/slukker to andre almindelige lamper således at alle 4 lamper styres fra samme dæmper.

Forstod ikke din fine forklaring med hvor transformator burde stå ift. alt andet. Pt. er det sat til således set fra væg; stik -> transformator -> lampe 1 -> lampe 2. Nu vil jeg bare i stedet for at tilslutte den til stikkontakt slutte en direkte til lampeudtag... 

Både strømforsyning/driver og lyskilder skal skiftes til nye dæmpbare typer. De eksisterende er ikke dæmpbare. 


Elektronikteknikeren

Åh gud, med driver mener du transformator?

Samsa skrev den 23-05-2019 12:38:26

Åh gud, med driver mener du transformator?

 Ja, driveren er transformatoren, og som der bliver skrevet, skal begge være beregnede til dæmpning. I lampeudtaget sluttet du den brune til klemmen M1 og den blå til klemmen N.


fase
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis