Afkortning af dørlængde

 Følg tråden
træmand
træmand
Indlæg: 132
Postnr: 7400
træmand træmand

Hejsa

Jeg er i den situation, at skulle skifte mine døre i kælderen fordi der er gået borebiller i karmene og dørhøjden hernede er ca. 10 cm lavere end i resten af huset.

Huset er fra midten af 1950'erne og således født med teaktræs døre. Jeg har ledt efter denne type døre i lang tid uden at finde nogen brugbare.

Jeg ved at de gamle teaktræsdøre er noget mere solidt gods at skære af i længden på, men er det muligt at bruge fx celledøre fra 70'erne, når der typisk skal skæres ca. 10 cm af på længden. 

Er der nogen der har erfaring med dette?


vh

gds mand fra Herning

 

ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12784
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Har du set efter brugte døre hos " Æ flovsmækker " i Skave eller på hjemmesiden Genbyg .

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
kurta
kurta
Indlæg: 247
Postnr: 4800
kurta kurta

Jeg har haft skåret af forneden på celledør, således at  hele bundlisten blev skåret af.

Herefter fjernede jeg finerpladerne på begge sider af listen, så efter at jeg havde papcellerne i bunden med et stemmejern, kunne jeg lime listen op i bunden igen. Det virkede fint. Alternativt kan man selv skære en liste i ønsket tykkelse og stoppe op. Papcellerne var ret nemme at fjerne.

Kurt B. Andersen
træmand
træmand
Indlæg: 132
Postnr: 7400
træmand træmand Trådstarter

Hej

Ja, det kræver lidt tilpasning med celledøre, har på et tidspunkt afkortet en teaktræsdør fra 50'erne - der var der ingen problemer i bunden selvom jeg skar 10 cm af - det var stadig massiv fyrretræ. 

Jeg vil naturligvis helst have de gamle 50'er døre, men kan se på diverse markeder på dba og gul&gratis at de ikke ligefrem hænger på træerne. Jeg bor ved Herning så jeg vil køre en tur op til "æ'flow smækker" og se om han skulle have nogen stående som ser pæne ud - det er ofte probleme,t at de ikke gør det, og jeg vil helst ikke til at male dem.


 

TRRA
TRRA
Indlæg: 170
Postnr: 2770
TRRA TRRA

Siden du alligevel skal skifte karme, er du vel ikke bundet til en bestemt monteringshøjde på hængslerne - og så kan du vel lige så godt skære 5 cm af bund og top, istedet for 10 cm af bund - hvis ellers karmen kan  skilles ad og forkortes tilsvarende. Eller hur?

Mvh TRRA
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.