Hus i gasbeton

 Følg tråden
Dyrberg26
Dyrberg26
Indlæg: 6
Postnr: 4000
Dyrberg26 Dyrberg26

Hej   


Jeg håber at i kan hjælpe os med en endelig afklaring! Vi skal bygge et hus i gasbeton som indervægge (ydervægge før der kommer mursten) og skillevægge som former rummene - så er I med på hvad vi mener 👍🏻

Hvad er bedst? 

At murer indervægge og skillevægge samtidig, så skillevæggene sidder i “spænd” med indervægge (de inderste ydervægge) 

Eller.... 

Først at murer hele omridset af huset i gasbeton og så til sidst lave skillevægge som evt. sættes fast i de andre vægge med beslag i toppen? 


Hvad er bedst at gøre? Vi har set at typehusfirmaerne gør løsning 2, men det er med store elementer. Vi skal murer med 60x40x10. 

Vi er klar over at man kan begge :-) Men hvad er bedst? 


På forhånd tak  

Hilsen os

Børgealle
Børgealle
Indlæg: 296
Postnr: 5700
Børgealle Børgealle

Den du kalder indvendige vægge i din ydermur, hedder bagmur i fagsprog. Så har vi det på plads 😜. 

Når man murer i de blokke du taler om kan det kun anbefales at murer dem sammen i samlingen. Det andet skaber revner.

Når det er hele elementer i højden kan de jo ikke mures sammen, men må efterfølgende samles med beslag eller limes. 

Dyrberg26
Dyrberg26
Indlæg: 6
Postnr: 4000
Dyrberg26 Dyrberg26 Trådstarter

Haha. Tak for svar 😂 Vi skal ikke selv murer det, nok derfor fagsproget halter lidt. 


Vi er bare nysgerrige for at få det lavet mest holdbart! ☺️ Men tusind tak for svar ihvertfald. 


Så det er en dårlig ide at lavet indervæggene til sidst efter bagmuren? Det var egentlig mest for at fremskynde processen lidt, da tanken var at murer det yderste først, så få målt op til vinduer og mens de er i “produktion” så få muret alt det indvendige imens. 

Børgealle
Børgealle
Indlæg: 296
Postnr: 5700
Børgealle Børgealle

Det går nu pænt stærkt når de murer med de store klodser. Så jeg tror ikke den dag eller 2 betyder så meget i det store billede. 

Alternativt kan de jo bare mure en stump af den indvendige væg, for efterfølgende at fortsætte med bagmuren. Så kan der fortsættes på "stumpen" efterfølgende. 

Generelt skal man passe på med at springe over hvor gærdet er lavest. Ting tager bare lidt ekstra tid at udføre rigtigt. Man bliver så frygtelig ked af det efterfølgende hvis det ikke er i orden. 

ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12836
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Du skal ikke måle op på bygningen til vinduer. De er naturligvis fastsat på tegningen og sat i produktion i rette tid. Vindues huller afsættes så i forbindelse med op muring. I øvrigt skal vinduer normalt sættes ind når ydermur er kommet op.

hvis man murer bagmur og indemure af almindelige mursten, laves bagmuren først, og der afsættes fortanding til indemure. ( 1/2 sten mangler i hver anden skifte ) 

Men gasbeton blokke limes sammen med så lille mellemrum til lim at det næsten ikke er  muligt at skubbe en blok ind i fortanding. Derfor skal det hele helst med i samme omgang.

I forbindelse med dør og vindues huller laves endda kiler i hver skifte for at få så lille en limfuge som muligt. ( Se Ytong monterings anvisning)

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.