Hvad er min byggeplade lavet af?

 Følg tråden
lars.hoyrup.jensen
lars.hoyrup.jensen
Indlæg: 52
Postnr: 2100
lars.hoyrup.jensen lars.hoyrup.jensen

Jeg er ved at renovere min kælder. I den forbindelse river jeg de gipsplader ned, der har været i kælderen og erstatter med noget mere kælderegnet materiale. Nu er jeg nået til en smal, gipsplade, der dækker den ene side af en "søjle" af. Se link til video og fotos: https://photos.app.goo.gl/6xGXTL5c5jiMhb5VA


Eller rettere: jeg troede, at det var gips. Men min stiksav kan ikke skære i den, og når jeg prøver med en rundsav, virker pladen meget hård, og savelyden er næsten metallisk. Jeg lavede et lille rundsav-spor, der er et par millimeter dybt, og pladen ser hvid ud indeni. På bagsiden er den nærmest papfarvet (se fotos).


Er der nogen, der ved, hvilket materiale pladen er lavet af? Skal jeg arbejde videre med rundsaven for at få den ned? Kan det give noget usundt savestøv?


ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12800
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Eller eternitplader. Jeg ville bare knalde den med en stor hammer, så må den vel give sig. 

Er det eternit kan der være asbest i den. Og så er savning no go. Hammeren er også no go, men dog mindre støv givende som rundsav.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Arbejdsmiljø
Arbejdsmiljø
Indlæg: 105
Postnr: 3400
Arbejdsmiljø Arbejdsmiljø

Hej. Svært at sige uden undersøgelse.

Der ses en anelse vaffelmønster i strukturen, også så kan elmand, have ret i at der kan være Eternit eller en anden asbestplade. Der findes mange mål og tykkelser og de kaldes alt fra Asbestolux, Plan Internit, Eternit facadeplade type A, Pentagon mv...  


 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.