Hvor køber man en CO2 måler?

 Følg tråden
LennartBertelsen
LennartBertelsen
Indlæg: 228
LennartBertelsen LennartBertelsen Trådstarter
jthyge skrev den 09-05-2019 15:14:47

Radon niveauet svinger temmelig meget, så der nødvendigt at måle det over længere tid for at målingen kan bruges til noget. Derfor anbefales det måle over 3 måneder, om vinteren hvor der er undertryk i husene og derfor et højere radon niveau. 

Det anbefales at bruge sporfilm, da de vist skulle være lidt mere pålidelige. Men de har den ulempe at de også kan afgive radon igen. Med en digital måling får du også max og min niveauer. 

Vi startede med en sporfilmmåling, som viste forhøjet niveau. Hvorefter vi købte en Wave for at følge niveauet, og finde ud af hvad der påvirker niveauet. 

Du kan læse om vores test her:

http://varmkaffe.dk/sponsoreret-ind...vore-hjem/


http://varmkaffe.dk/hus/radon-resul...ores-test/


Nu bruger vi vores måler til at finde ud af hvor radonene kommer ind. Pt er jeg ved at måle i vores "kælder", hvor niveauet er meget højt. Et gennemsnit på 718, og det er helt oppe på 1200 nogle gange. Så der skal laves mekanisk udluftning og tætnes hvor rør går igennem soklen. Ved at måle hele tiden, kan jeg afklar hvilke tiltag der hjælper på niveauet. 

Brug af brændeovn, emhætte og anden udsugning øger niveauet i vores hus. Da det trækker luft fra bla. kælder og gulvene. 


 Tak for input. Jeg bliver dog noget betænkelig idet du bliver betalt for det du skriver. 

Det ville være rart at høre fra nogen der ikke har en økonomisk interesse i det.

Du skriver, at I har højt radon niveau og skal gøre noget ved det. Hvad endte I så med at gøre ved det? Og hvad kostede det?


jthyge
jthyge
Indlæg: 422
Postnr: 8543
jthyge jthyge

Jeg bliver ikke betalt for det jeg skriver... Desværre! :-) 

Indlægget er sponsoreret af Radimet, som har sponsoreret en sporfilm måling i vores hjem.
Vores Wave radonmåler, som jeg skriver om i denne tråd er ikke købt hos Radimet, da den var billigere et andet sted.

Vi har ikke gjort noget endnu, men vi har lige haft besøg af en radon "ekspert" som kom med nogle forslag. Men det bedste råd hun kunne komme med, var at bruge vore måler til at finde ud af hvor radonen kommer fra. 

LennartBertelsen
LennartBertelsen
Indlæg: 228
LennartBertelsen LennartBertelsen Trådstarter
jthyge skrev den 13-05-2019 09:04:50

vi har lige haft besøg af en radon "ekspert" som kom med nogle forslag. Men det bedste råd hun kunne komme med, var at bruge vore måler til at finde ud af hvor radonen kommer fra. 

 

Har I så fundet ud af, hvor radon kommer fra?

Og hvordan gjorde I? 

Jeg har selv købt sådan en Wave Plus nu og overvejer følgende fremgangsmåde:

 - Lade måleren sidde 1 uge i hvert rum i kælderen og så sammenligne niveauerne i hvert rum.

 - I det rum hvor der måles højest niveau: flytte den rundt i hvert hjørne og lade den sidde hvert sted 7 dage og se hvor niveauet er højest...


Men måske er der en bedre fremgangsmåde?HenrikHorsens
HenrikHorsens
Indlæg: 4
Postnr: 8700
HenrikHorsens HenrikHorsens

Det kan generelt være meget svært, at finde ud af hvor radon kommer ind. Der skal næsten ingenting til, før du har det i huset.

Jeg har selv haft problemer med et radonniveau et godt stykke over anbefalede niveau. Vi konstaterede det ved måling med flere sporfilm. Desværre tager sådan en måling, som du skriver, ret lang tid. De anbefalinger jeg har set siger, at sporfilmen ikke må flyttes under måling.

Jeg har fået reduceret mit radonniveau væsentligt ved at installere et ventilationsanlæg. En løsning der både har reduceret radon og fugt samt forbedret det generelle indeklima.


Mvh Henrik

http://www.teknikihjemmet.dk er en forbruger guide, som udgiver guides og anbefalinger til dit næste indkøb af teknik til hjemmet.
jthyge
jthyge
Indlæg: 422
Postnr: 8543
jthyge jthyge

Du behøver ikke lade den sidde en uge hvert sted, et dag burde være nok for en her og nu måling.

Men fordi niveauet er højt i et rum, er det ikke sikkert det trænger op i der. Det kan sagtens komme ind et andet sted, og flyttes pga. Luftcirkulationen i huset... 

HenrikHorsens
HenrikHorsens
Indlæg: 4
Postnr: 8700
HenrikHorsens HenrikHorsens

Med et dosimetre / sporfilm bliver du nødt til, at måle længere tid samme sted for, at få nøjagtige tal. Minimum 60 dage i fyringssæson. Det er i hvert fald hvad jeg ved fra min samarbejdspartner, som sælger disse. 

Det er korrekt, at luften i huset opblandes, det er dog stadigvæk relevant at kende radonniveauerne forskellige steder i huset.

Mvh Henrik

http://www.teknikihjemmet.dk er en forbruger guide, som udgiver guides og anbefalinger til dit næste indkøb af teknik til hjemmet.
MagnusL
MagnusL
Indlæg: 2
Postnr: 4700
MagnusL MagnusL

Lykkedes det dig at finde en god en til en god pris? En hurtig Google søgning virker til at åbne til en verden af co2-målere i alle priser klasser.

Kan du eventuelt sende et link til den du købte, og kan du anbefale den? Står også selv og skal bruge en

LennartBertelsen
LennartBertelsen
Indlæg: 228
LennartBertelsen LennartBertelsen Trådstarter

Hej. Jeg købte en Wave Plus. Er indtil videre rimeligt godt tilfreds med den. Der er et raspberry pi-modul til den, så jeg selv kan samle data op.

https://www.airthings.com/blog/wave-plus-raspberry-pi

MarhusHansen
MarhusHansen
Indlæg: 1
Postnr: København
MarhusHansen MarhusHansen

Hej Lennart

Jeg har længe brugt en co2 måler fra hammerelectronic.dk, som jeg har været meget tilfreds med. De har en bred varioation af målere, så du kan nok godt finde en der passer til din situation.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Lignende indlæg

 1. CO2
  Værktøj og maskiner
 2. Co2 Gas Hvor købes det?
  Værktøj og maskiner
 3. Co2 svejser
  Værktøj og maskiner
 4. For højt CO2
  Lav-Bil
 5. Co2 svejser
  Værktøj og maskiner