Vaskemaskine larmer meget en gang i mellem

 Følg tråden
20Tommelfingre
20Tommelfingre
Indlæg: 2
20Tommelfingre 20Tommelfingre

Jeg har en 2 år gammel vaskemaskine, der ved 2 forskellige vask inden for den seneste måned periodisk har larmet rigtigt meget (film af larm: https://photos.app.goo.gl/CYJaZVuA9PJpGcya7)

På et tidspunkt holder den dog op med at larme, og så lyder den helt normalt, når den kører videre.

Jeg læste på nettet at det både kunne være kuglelejer eller kilrem, så da vasken var færdig tog jeg følgende film (https://photos.app.goo.gl/3Xrcq2CCpLqSZn489) af at jeg manuelt drejer tromlen rundt.

Som det kan høres lyder det lidt som metal mod metal, når den drejer rundt, og jeg bilder mig også ind, at der ikke plejede at være så meget modstand, når jeg drejede tromlen.


Er det kuglelejerne, der er gået?

S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 7202
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

Dine links virker ikke. Kunne du ikke bare sætte videoerne ind i dit spørgsmål?

fase
je_ns
je_ns
Indlæg: 4911
Postnr: 0000
je_ns je_ns

Link virker ok, der var bare en parentes der ikke skulle med   
Video 1

Video 2

Men kunne godt være i tvivl om det er lejerne...


Hellere eje, end at leje.
Æblemand
Æblemand
Indlæg: 3
Æblemand Æblemand

Prøv at tage kileremmen af, så kan du høre om det er motoren eller lejerne i tromlen. Typisk er der en låge der kan skrues af på bagsiden

ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12800
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Det lyder ikke som lejer. Enten er kileremskiven gået løs bagpå så den er ved at køre imod maskines bagkappe. Eller også har du haft noget i lommerne el.lign. der er smuttet ned under vasketromlen og sat sig fast. Det kan være søm, skruer eller BH metal bøjle

Lidt spøjs at lyden tilsyneladende starter FØR bevægelsen. Det tyder på fejl bagpå.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 7202
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin
je_ns skrev den 07-05-2019 18:49:19

Link virker ok, der var bare en parentes der ikke skulle med   
Video 1

Video 2

Men kunne godt være i tvivl om det er lejerne...


 Nej, selvfølgelig skal parenteserne ikke med, men det virker ikke alligevel. Jeg må prøve med den ny Edge.

fase
je_ns
je_ns
Indlæg: 4911
Postnr: 0000
je_ns je_ns

Det virker fint her på internet explore, men det er jo efterhånden ved at være noget lunefuldt, så er et IE du bruger, kan det jo sagtens være det ikke virker hos dig

Virker de link jeg satte ind, de virker for mig.

Men de kunne ikke sættes ind som video, så helt godt er det næppe.

Hellere eje, end at leje.
je_ns
je_ns
Indlæg: 4911
Postnr: 0000
je_ns je_ns

Tester lige med edge 

Her kan jeg heller ikke indsætte en video   



Hellere eje, end at leje.
uldal
uldal
Indlæg: 4973
Postnr: 6500
uldal uldal

Du har haft et par søm i lommerne. De skal findes

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.