Kan jeg bevare en del af det gamle loft og sætte gips i forbindelse med?

 Følg tråden
mcglog
mcglog
Indlæg: 14
mcglog mcglog

Kære gør-det-selv venner

Jeg står med et projekt, hvor jeg vil vælte væg mellem stue og køkken. Loftet i stuen er meget pænt, men loftet i køkkenet skal skiftes. Der er et par hjørner/vinkler på væggen, så det bliver ikke en lige skillelinje mellem de to rum, når væggen er væk. Derfor har vi først talt om, at sætte nyt gipsloft op i hele køkken-alrummet. Spørgsmålet går nu på: Kan vi lade en større firkant (2,5 * 6 m )af det originale træloft blive og skære det til, så der kan monteres gipsplader rundt om og dermed indramme "træfeltet."? Og kan det på nogen måde svare sig - bøvl kontra besparelse af færre gipsplade og dermed mindre spartling og maling.  

Idéen er inspireret af denne Moelven løsning: 

Loftet er dette : 

perhans
perhans
Indlæg: 344
Postnr: 4320
perhans perhans

Der er nok ikke meget sparet arbejdsmessigt, jeg ville kun gøre det hvis det er for at få et flot og utraditionelt loft. Det Moelven loft du viser ser ret flot ud.

-
mcglog
mcglog
Indlæg: 14
mcglog mcglog Trådstarter

Tak perhans - Jeg er også vild med stilen. og er glad for, at du ikke umiddelbart ser nogle komplikationer ved processen. 


S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 7202
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

Det er vel i grunden ikke et spørgsmål, om det kan svare sig, men et spørgsmål om, hvad du/I kan lide. Om det tager lidt længere tid/koster lidt mere skal vejes op mod, hvad I synes er pænest, når projektet er færdigt. Glæden over det ønskede resultat varer længere end ærgrelsen over det måske lidt dyrere projekt.

fase
mcglog
mcglog
Indlæg: 14
mcglog mcglog Trådstarter

Tak S. Fabrin - meget enig. Jeg var mere bange for, om der var nogle, der ville finde en fejl ved idéen der ville gøre det ekstra bøvlet såsom problemer ift. forskalningsbrædder bag træet, overgangen til træloft o.lign. 

ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12800
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Der er da problemer men de er ikke større end de kan løses. 

Forskalling til trælofter kan sidder med op til 100 cm centerafstand, medens gipsplader kræver 30 cm centerafstand.

Ligeledes vil tykkelsen ikke være helt den samme. Men en lille fladliste vil kunne skjule det.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.