Knirkende trappe

Hej derude,

vi har en lukket trappe ( dog med adgang nedenunder ) der knirker ret kraftigt af og til. Jeg har søgt diverse sider og læst både om kiler under trin ( det er der ikke plads til ) og lister der kan sættes på. 

Den har stødtrin som går op i trappetrin i en rille.

Er der nogle derude der har konkrete erfaringer eller gode råd til hvordan man kan fjerne eller mindske knirkelyde fra trappen.?

Mvh Thomas

1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Lidt sent svar, men hvis du ikke har fået det fikset endnu, så kan du tage et stykke spærtræ på 50x100mm. Skær det igennem på langs med en rundsav i 15 graders vinkel. Læg dit snit ca. 2,5 cm inde. Så får det bliver kileformet når du ser på endestykket.Bagefter tager du en kapsav (eller fukssvans) og saver både det afsavede og resten ud i 7,5cm længder.
Nu har du en masse blokke og kiler. Smør masser af lim på blokkene og skru dem fast på bagsiden af stødtrinene op mod trinpladerne. De skal vende så dine kiler kan bankes ind i toppen senere. Lad limen tørre
​Når limen er tør smøres der lim på kilerne og de bankes ind så trinet løfter sig lidt.
Din trappe ser ud til at være en normal 90cm fyrretræstrappe, så sæt to klodser på hvert trin og knirkelyden burde forsvinde :)

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis