Kommentarer til projekt: Instalation vandvarmer på eksiterende varmesystem med varmeveksleren

 Følg tråden
ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12796
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Velkommen på lds.

Det er ikke så smart at oprette et projekt for at stille spørgsmål, det står også beskrevet når man opretter projekt. Så skal man klikke frem og tilbage for at give svar. 

Deter jo netop hele problemet med solceller, når solen skinner høster man, men man kan ikek bruge det for der er ikke brug for varme på det tidspunkt. Du har varmeveksler nu til det varme brugsvand, og så vil det jo spare på opvarmning hvis den får tilført noget varmere vand på koldvandsiden. Så en elvandvarmer som har termostat stillet meget højt. 

Så vil gennemstrømnings veksler ikke bruge energi så længe der kommer varmt vand igennem vandvarmer. 

Du må ikke blande hverken fjernvarme eller radiator vand ind i dette.

Problemet ligger i at styre det elektrisk. Altså så der kun tilføres el til vandvarmer når der er overskud fra solceller. Måske er det noget der ligger i inverter.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Søren O
Søren O
Indlæg: 2792
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Velkommen på siden.

Nåste gang du har et spørgsmål, så venligst opret det som en tråd og ikke et projekt. Et projekt er når en bruger vil vise andre hvordan et projekt er blevet udført, normalt med flere billeder som illustration.

Kombinationen med en varmeveksler og en varmtvandsbeholder giver ikke rigtig mening når der er tale om fjernvarme, så det må blive enten - eller. Jeg mener at der skal omskifter på til- eller afgangssiden på varmeveksler og varmtvandsbeholder. Hvad der så skal styre denne omskifter (eller motorventil) blive en anden sag. Er varmtvandsbeholderen opvarmet til f.eks. 40o er temperaturen høj nok til bad, men for lav til opvask.

Søren O
ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12796
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Jeg mener: Det varme vand som kommer fra varmvands beholder kører igennem varmeveksler. Hvis det er kold vand der kommer så åbner termostat i veksler for fjernvarmevand og der varmes op. ER det blevet forvarmet så kører det lige igennem uden at åbne for varme fra fjernvarme. Den del mener jeg godt kan køre

Det største problem bliver at styre vandvarmer så der ikke bruges strøm til den fra nettet men udelukkende fra solcellerne.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Søren O
Søren O
Indlæg: 2792
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Det duer ikke at køre forvarmet vand fra varmtvandsbeholder til varmeveksler. Det ødelægger fuldstændig afkølingen af varmeveksleren. Returvandet til fjernvarmen vil være noget højere end vandtemperaturen fra varmtvandsbeholderen. 

Havde det været dit eget varmeanlæg med et "ældre" varmeanlæg, havde det ikke betydet noget, men også ved nyere fyringsanlæg med kondensering er problemet stort set det samme som ved fjernvarmen.

Søren O
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.