Stop Hane

 Følg tråden
Allan83
Allan83
Indlæg: 5
Postnr: 2740
Allan83 Allan83

Jeg har sådan en hane (stophane?) der drypper. Den sidder før vandmåleren.jeg tænker den er nem nok at skifte, men hvor køber man en ny? Eller kan den repareres.

Mvh  Allan

christiannielsen
christiannielsen
Indlæg: 2168
Postnr: 8700
christiannielsen christiannielsen

https://www.billigvvs.dk/VVS-Roer-Fittings-Ventiler-Stophaner-Stopventiler-med-t-greb.html

Normalt er vandmålere plomberet. Det kan betyde at du ikke selv kan gøre det, med mindre du vælge at bryde plomberingen.

Søren O
Søren O
Indlæg: 2848
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Hvis det er omkring spindelen ventilen drypper, så prøv at spænde omløberen ved utætheden lidt.

Hvis du vælger at udskifte ventilen vil jeg anbefale dig at udskifte til en rustfri kuglehane. Det er noget af det mest driftsikre. En gammel skydeventil som du har nu bør "motioneres" (åbnes og lukkes) nogle gange årligt.

Søren O
Allan83
Allan83
Indlæg: 5
Postnr: 2740
Allan83 Allan83 Trådstarter

Jeg skruede den helt ind, der troede jeg så vandet i hanerne ville stoppe, men det gjorde de ikke - samme tryk? Tilgengæld stoppede den med at dryppe! Hvilken funktion har den så? 

Og tak for svarene.  

Søren O
Søren O
Indlæg: 2848
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Hvad skruede du helt ind? 

Omløberen omkring spindelen trykker på en pakning. Efterhånden  bliver pakningen "mindre" og dermed utæt. Derfor skal omløberen spændes lidt mere.

Søren O
je_ns
je_ns
Indlæg: 4998
Postnr: 0000
je_ns je_ns

Som Søren skriver..

Det er denne lille omløber du skal stramme til (hanen skal være helt åben)

Hellere eje, end at leje.
Allan83
Allan83
Indlæg: 5
Postnr: 2740
Allan83 Allan83 Trådstarter

Jeg har ikke spændt omløberen, men det kan da være jeg skal prøve det. 

Jeg drejede bare nogen omgange på hanen med uret til jeg ikke kunne mere. I min verden burde den ville lukket for vandet? Men som jeg skriver er der stadig tryk i alle mine vandhaner. 

Tak for alle input 😉

efry
efry
Indlæg: 666
Postnr: 2730
efry efry

I disse gamle haner brugte man ofte såkaldt grafiksnor som pakning. Grafitsnor er blot sejlgarn, der er indgnedet med grafitpulver. Hvis pakningen ikke virker længere kan du skrue de viste omløber helt ud og prøve at få så meget som muligt af den gamle snor ud, hvorefter du lægger to til tre omgange af sejlgarn, evt. gnedet ind i grafit, rundt om håndtaget og spænder omløberen til igen. Du må være forberedt på, at der vil komme noget vand ud under operationen, hvis der ikke er lukket for vandet i fortovet.

S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 7420
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

Du bør da tage tyren ved hornene og få skiftet hanen ud med en kuglehane, selvom det i første omgang er dyrere. Men du er så fri for bøvl med den type hane fremover.

fase
karl smart
karl smart
Indlæg: 1005
Postnr: 2600/2700
karl smart karl smart

Hvis den sidder før vandmåleren så er det umålt vand , og det er ikke noget du må røre ved , kontakt vandforsyningen...................

Elektriker gennem 45 år .
calle captiosus
 Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside, thoroughly used up, totally worn out, and proclaiming...."WOW What a Ride!!"  -Mark Frost
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.