Pynte hanebånd - hvordan får jeg dem til at sidde fast?

 Følg tråden
cgrauballe
cgrauballe
Indlæg: 6
cgrauballe cgrauballe

Hej forum,

Vi har en gang hvor vi har revet noget væg ned og der er lidt højdeforskydninger i mellem de rum hvor vi har revet væg ned. Der er gips lofter alle steder, men mursten i mellem loftene (der hvor vi har revet væg ned.


Vi vil så gerne sætte nogle hanebånd op, for at dække for niveau forskellen (vi synes det vil være pænt). Spørgsmålet er så, hvordan vi får dem til at sidde fast? Umiddelbart tænker jeg nogle bredebolte eller lignende? eller er det bedre at finde nogle rigtig lange skruer med flanger og ramme noget træ på den anden side af murstenene?uldal
uldal
Indlæg: 5120
Postnr: 6500
uldal uldal

Du skruer to 120x45 mm reglar under hinanden (eller den bredde stenene har), op under loftet. Klods op, så de ervandrette og sæt skruer op i stenene med rawlplugs. Nu beklæder du med 15 mm MDF, spartler og maler.

 

cgrauballe
cgrauballe
Indlæg: 6
cgrauballe cgrauballe Trådstarter

Men vi vil gerne have hanebånd, altså bjælker, som er synlige. Men måske de bare kan skrues fast med raw plugs of skruer med fang?

uldal
uldal
Indlæg: 5120
Postnr: 6500
uldal uldal

Ok, sådan forstået. Køb eller lav 4-5 propper i 10 mm og bor for i 10 mm, halvt gennem dit hanebånd, bor gennem resten i 6 mm. Bor ud i stenene og skru lange karmskruer op. Lim propperne i hullerne (pas på åre-retningen) og efter tørretid snit stumpen af med et skarpt stemmejern.

 

Rantzau
Rantzau
Indlæg: 1296
Postnr: 2970
Rantzau Rantzau

Synlige hanebånd er synlige - meget synlige.

Det betyder de skal tappes, dyvles og skråstivere monteres med knæ for ikke at stå tilbage som en øjebæ.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.