maling af eternit/asbest tag

Jeg har et eternit/asbest tag fra tidlige firsere, som jeg tænker at male over og derved lukke af for evt puds der kommer fra plader der ikke er helt på toppen.

Kan nogen mon hjælpe med hvilken type maling/behandling der er bedst egnet til dette? 

Mvh Adam

14 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce

Du skal have renset taget af først, hvis det er asbest plader, kræver det specielt udstyr.

Og at male taget uden at rense det af, bliver ikke godt.Hellere eje, end at leje.
adamerik
adamerik Trådstarter
14

Tak, det er jeg klar over, men er stadig i tvivl om hvilket produkt der skal påføres for at lukke det af? 

uldal
uldal
5838 6500

Det er dyrt. Først special afrensning. Rep og udskift af nedbrudte plader. Rens af skiver under skruer (der er altid en del mos). Derefter spærregrunder og maling. Mon ikke 100 liter? Du nærmer dig prisen på nyt tag på den ene side, og taget er stadig gammelt.


 

Annonce
Annonce

I de fleste tilfælde er der blot tale om en tidsbegrænset kosmetisk løsning ved maling af eternittag, som ofte koster det halve af af en udskiftning.

Har samme type tag. Mit tag ser ganske fornuftigt ud, bortset fra nogle af de plader der sidder nederst mod tagrenden, som begynder at flosse lidt i kanten. Indefra ser det flot ud, så jeg tænker at taget generelt nok skal holde 10 år mere.

Men for at sikre, at der ikke flyver asbeststøv omkring fra de flossede plader, så overvejer jeg at give det en omgang forankringsgrunder. Eftersom det trænger ind i materialet, så burde man kunne slippe for at rense taget, hvilket vist heller ikke skulle være helt sundt.

Wezio
Wezio
1549 4040

Vær opmærksom på, at der ved rensning (spuling) af asbestholdigt eternittag kan trænge asbest forurenet vand ind i tagrummet. 

Jeg taler af erfaring. Forsikringen måtte efterfølgende punge ud med 120.000 kr for at vores loftrum blev ryddet, renset for asbestslam og efterfølgende isoleret igen med ny isolering. 


Indehaver af firmaet KV Sikring. Jeg sælger og installerer tyverialarmer, videoovervågning og adgangskontrol til private og erhverv. Jeg er bl.a. forhandler af Jablotron. Se mere på www.kvsikring.dk

Annonce
Annonce
uldal
uldal
5838 6500

Vand, der er anvendt til rensning af asbestholdige tagplader, skal bortskaffes som problemaffald. Læg den udgift oveni. Hvor stort er sit tag?


 

En bekendt fik sit tag malet af et " professionelt " firma , de måtte efterfølgende ud at skifte alt isoleringen på loftet, da der var trængt asbestholdigt vand ned på isoleringen.

Der skulle en del overtalelse til før de skiftede isoleringen, men gjorte det dog til sidst u/b


Hellere eje, end at leje.
coes
coes
165 9400

Hvis der findes tag, som kan bære en gang maling, så er det uden tvivl asbesttag. Vi fik det selv gjort for ca. 6 år siden. Prisen var ca. 1/10 af prisen for et nyt tag, og det ser stadig ud som,  da det blev lavet   

Det undrer mig bare, at du skriver at nogle af pladerne skaller af, det tyder jo på, at det ikke er asbest, hvis det er tilfældet, ville jeg ikke male det.

Under alle omstændigheder er det et arbejde for et tagmaler firma.

adamerik
adamerik Trådstarter
14

Se engang her hvordan det ser ud. 

Er forankringsgrunder løsningen, hvis vi ikke vælger at skifte taget? 

Meget nervøs for at der kommer asbeststøv ned i hovedet på os fra taget. 

Der er yderligere 4 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Sponsor på LDS

Malgodt.dk

Malgodt er en af de mest populære maler-butikker på nettet. Vi har et godt samarbejde med dem, som giver dig gode priser i webshoppen.

Se mere

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her

Se også