Elmotor på Long Long John. Kugleleje skift

 Følg tråden
Morten3
Morten3
Indlæg: 3
Postnr: 1676
Morten3 Morten3

Jeg har bygget denne ældre Long John om til elcykel. Man bytter blot forhjulet ud med et 20” el-forhjul. Købes evt på ebay til ca 1700 kr excl batteri. 250w gir’ rigelig fremdrift. Efter 4000 km med ca 130 kg ombord var kuglelejerne i motoren trætte. Nye blev isat ved at grave kuglerne ud med vold med lille skruetrækker, og åbne dækslet i den ene side (6 stjerneskruer). Kombinationen af rusfri stålskruer og aluminiums gevind gør det næsten umuligt at adskille. Jeg ødelagde tre stjerne skruer og måtte bore dem ud og bore helt igennem navet og montere med bolte og møtrikker i stedet .Resterne af kuglelejerne skæres fri med drimmel eller vinkelsliber og slåes dernæst ud med en mejsel. 

Motoren tages ud og renses for skidt og gammel fedt. Dernæst indkøbes lejerne. Lejet på billedet her er det inderste af et 6001RS leje og fåes hos thansen for 23 kr. Lejet i den anden side er 16003RS og fåes på ebay til ca samme pris. 

Før isætning af motor renses alt med trykluft og fedt gives på gearet( nylon tandhjulene)


je_ns
je_ns
Indlæg: 4838
Postnr: 0000
je_ns je_ns

Jeg ville købe kvalitets lejer, såsom SKF, FAG eller lignende, de få kr. ekstra er godt givet ud, når de er så besværlige at skifte.

De billige Kinalejer har ikke så lang levetid...

Hellere eje, end at leje.
Morten3
Morten3
Indlæg: 3
Postnr: 1676
Morten3 Morten3 Trådstarter

Hej Jens. Du har sikkert ret mht kvali lejer

uldal
uldal
Indlæg: 4834
Postnr: 6500
uldal uldal

Jeg ville slet, slet ikke røre Thansen lejer med en ildtang. Hvorfor skifter du ikke ud med rullelejer istedet.. de tåler meget højere tryk.

 

Morten3
Morten3
Indlæg: 3
Postnr: 1676
Morten3 Morten3 Trådstarter

Hej Uldal. Jeg skrev dette indlæg for at opmuntre elcykel-folk til selv at skifte lejer på et hjul i stedet for at smide det ud. Det er meget muligt at thansen er noget lort men det er ikke det min artikel handler om. Du kan evt starte din egen tråd om thansen lejer...

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.