Radiatorer larmer

Hej!

Efter vi har fået naturgasfyr er nogle af vores radiatorer begyndt at larme.

Det er især når temperaturerne skifter, så siger de denne her lyd on/off i omkring 14 dage, hvorefter det stopper. Så går der noget tid, og der kommer en periode igen. Højt nok til at det kan være ret så generende.

Lyden er denne: https://soundcloud.com/ppoosshh/naturgasfys

Det er kun i ét rum at radiatorerne larmer. Det er de første radiatorer efter fyret. I de andre rum kan man kun ane lyden hvis man ligger øret helt tæt op af radiatoren. Det er det eneste rum hvor vi har synlige messingrør monteret i plasticholdere. Det virker ikke som om at rørene vibrerer.

Er der nogle der har en idé om hvordan man kan løse dette problem? :)

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Det kan være radiatoren der bevæger sig i holderne. Et stykke gummi som mellemlæg vil sikkert hjælpe. Det kan også være rørholderne som er synderen. Prøv at løsne skruerne i selve "rørklemmen" lidt. Eller en murgennemføring der "gnaver" i rørene.


Søren O

Det er desværre et kendt problem med de højtudnyttende gaskedler. Der er meget lidt vand i dem, og når der kommer kold retur vand tilbage til den trækker stålet i veksleren sig sammen, og udvider sig igen når den varmes op. Der er flere løsninger, den nemmeste er at der monteres en lille shunt mellem fremløb og retur på kedlen...det går lidt ud over kondenseringen, men det kan næppe måles på gasforbruget. Alternativet er at der monteres en lille akkumuleringstank på ca. 50 - 100L

klassisk "rørbanken". som kontorhåndværkeren skriver, der er en lille vandmængde der kører stejlt op og ned i temperaturen. 

Det kan udgås ved at nedsætte regulatorens Kp og forlænge I tiden. Eller sætte en buffertank ind.  

Du har vel ikke sådan nogle elektroniske termostater eller medbeboere der hele tiden skruer op og ned?


Mange tak for jeres hjælp! Vender tilbage hvis der kommer nyt/en endelig løsning.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis