Legehus i haven - støbe?

Hej :)

Vi har købt et legehus+gyngestativ+rutsjebane fra JungleGym.
Mere specifikt to platforme forbundet med en hængebro med et gyngestativ på siden.
https://drive.google.com/file/d/0B2E5za4BmnrfMFUyV1MyY0xyY2s/view
https://drive.google.com/file/d/0B2E5za4BmnrfOXRXZnFMV3RQVzA/view
https://drive.google.com/file/d/0B2E5za4BmnrfSkdUODZMS09wSlE/view

Det er første gang vi laver sådan noget her, og det skal jo gerne holde til et par stormvejr. I samlevejledningerne linkene ovenfor vises der at det skal støbes, hvilket jo lyder fornuftigt nok.

Kan vi samle hele legestativet først, ovenpå jorden, og derefter grave og skrue "stolpebeslag" på når det hele står som det skal, og så støbe med tørbeton som det her:
https://www.bauhaus.dk/skalflex-stolpebeton-25-kg-8-mm.html#full-description

Der skal jo nok bruges en hel del af sådan noget beton, samt graves 90cm ned som jeg læser det - kan det betale sig at leje et "Røreværk" til opblandingen, og måske et pælebor?

Andre gode råd til det her?

På forhånd tak!!
Casper

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Har også læst på et andet produkt:

"Alternativt kan betonpulveret hældes direkte ned i hullet og fordeles omkring stolpen. Forvand evt. hullet. Betonen vil optage fugt fra jorden."

Kan dette anbefales? Det lyder jo markant nemmere: grav hul > hæld en halv pose i > jord på toppen > nyd sommeren

Når du har stativet til at så på plads, opklodset så den står i rigtige højde m.m. Så graver du huller ved hvert hjørne ( hvor der skal støbes. ) Stolpesko skrues på så de hænger ned i hullet. Det beton du har købt hældes ud på jorden, og der puttes vand oveni dyngen. Så skovler du dyngen rundt ved at flytte den 0,5 m skovle den tilbage o.s.v.
Nu har du så nogenlunde blandet vandet rundt i beton på den manuelle måde, og det puttes ned i hullerne. Der stampes med en lægte eller lignende. Efter 1 uge kan du grave ind under opklodsning og fjerne dem. Så står legestativet som den skal på støbte punkt fundamenter,

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Mange tak for svarene! Det giver mening, og bliver hvad vi gør.

Det er ikke rigtigt stolpesko der skal støbes, nærmere en form for "pløkker", så selve stolperne står på jorden, og de er så forankret med de nedstøbte pløkker. Fremgangsmåden lyder dog til at være den samme

Så ved jeg hvad påsken skal bruges på.

Du kunne også checke hjemmesiden for groundplug.dk det er lange, galvaniserede snegle, man skruer i jorden. De har et beslag til stolper i enden. Når ungerne er begyndt at køre på knallert, skruer du dem bare op igen.


 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis